Skandal 1MDB : Bicara SRC RM42 juta, Najib dipenjara 12 tahun, denda RM210 juta

CG Sponsors




shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,136
Reaction score
547
Points
161
magic dari menteri xde tauliah
pelik tak?
ambik duit petronas kate refund GST
tp ramai masih xdapat refund lagi
magic~~~~
Duit tinggal la kot kat kementerian kewangan...
Klau takde kat kementerian,baru la kono rembat...
Tak byr sb kene audit berita tu tulis...
 
Sponsored Post

akudotcom

Super Active Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
7,066
Reaction score
1,381
Points
151
boleh quote mane post aku bgtau member aku keje petronas?

member aku own company, refund gst xdapat
tp LGE ckp ambik duit dari petronas untuk refund gst yg 'dicuri najib' kata LGE
ok kalau kwn abg ckp dia tak terima lg gst refund, ok sy paham
Mungkin dia betul la kot

tp perbicangan kita td kat petronas daaaa

kwn abg keje FMM ke
Ada kilang eh?

kalau ada hak utk buat tuntutan i
Elok la buat ikut channel nya

sy ingat petronas masih tak dpt gst refund td...tu yg terkejut sket
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,547
Reaction score
1,769
Points
206
Duit tinggal la kot kat kementerian kewangan...
Klau takde kat kementerian,baru la kono rembat...
Tak byr sb kene audit berita tu tulis...
22 bulan xsettle audit
mantap kerajaan PH
 

akudotcom

Super Active Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
7,066
Reaction score
1,381
Points
151
Duit tinggal la kot kat kementerian kewangan...
Klau takde kat kementerian,baru la kono rembat...
Tak byr sb kene audit berita tu tulis...
kwn dia kene scam dgn LGE tu hehe
 

akudotcom

Super Active Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
7,066
Reaction score
1,381
Points
151
Sy sentuh sket la pasal GsT ye

knp negara kita buat gst
Ini jwpan nya
1596099108698.jpeg


cite sini abis sini la ye
Sapa rakyat mesia yg berjumlah 28juta tu yg masih tak bayo cukai?
Dengau cite berbilion cukai nya huhuh
Siapa curi siapa
Cer jwb tgk :D
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,136
Reaction score
547
Points
161
22 bulan xsettle audit
mantap kerajaan PH
Ade jgk berbayar kan dlm laporan tu...
Cume ade yg sangkut sb audit...
Dah mintak penjelasan dari kastam?
Kastamkan yg patot uruskan?
 
Joined
Oct 6, 2015
Messages
36
Reaction score
9
Points
11
member aku yg ulang alik JB-Singapore nak sangat bang non jadi PM..dah x larat pukul 4 pagi lagi kena gerak...saudara aku plak duduk dlm SG lagi teruk..sewa hdb, makan minum, erp lagi..dorang kalau ekonomi Malaysia bagus..xdelah sanggup kerja di SG..
so apa salahnya kalau bang non jadi PM..dia pun ada pengalaman jadi menteri kewangan...bang non selagi x jadi PM dia x boleh buat...Wak Yiddin aku rasa dia pun terlibat dgn rasuah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register