BTC USD 38,869.6 Gold USD 1,810.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Siri TV/Animasi Jepun kegemaran anda jom diskus sini.

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
Salam semua. Jom diskus ataupun share apa2 info pasal siri tv jepun atau cerita kartun jepun yang anda minat waktu kecil2 dahulu. Kasi up skitt :)cgrock
 
Sponsored Post

StanNero

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2006
Messages
7,442
Reaction score
164
Points
73
Kena yg zaman dahulu ke ? kalau yg latest ako dok layan kekhaishi.. best jugak..
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
Kita start yg zaman dulu2. seingat aku bermula awal tahun 80an kot cerita2 Jepun ni masuk Malaysia..time tu Ultraman tgh top kat japan..
 
Last edited:

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
ultramen.jpg

Ckp pasal ultraman ni, rasa2 mesti semua orang kenal utraman..Kalau nk tau ultraman ni kira otai la kt jepun sbb penampilan pertama siri ultraman kat jepun pada tahun 1966.

Kalau kat jepun ultraman dipanggil URUTORA

Antara siri Ultraman yg penah ditayangkan kat Malaysia:
Ultraman
Ultraseven
Return of Ultraman (Ultraman Jack)
Ultraman Ace
Ultraman Taro
Ultraman Leo
The Ultraman (Ultraman Jonias)
Ultraman 80
Ultraman: Towards the Future (Ultraman Great)
Ultraman: The Ultimate Hero (Ultraman Powered)
Ultraman Tiga
Ultraman Dyna
Ultraman Gaia
Ultraman Cosmos
Ultraman Nexus
Ultraman Max
Ultraman Mebius
Ultraseven X
Diperolehi daripada http://ms.wikipedia.org/wiki/Ultraman
 
Last edited:

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
Antara lagu tema Ultraman
 

metaaura

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
6,737
Reaction score
3
Points
65
layan siutt lagi theme ultramen ni hahaha...

aku suke ultramen taro, ace
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
Sedikit info

Ultra Q(1966).
Siri TV inilah yg mencetus idea Tsuburaya Productions untuk mencipta watak Ultraman. Yang mna siri Ultra Q ni lebih kepada kisah raksasa menyerang bandar2 di Jepun dan pada masa itu Ultraman belum wujud lagi....:D :D

 

ZAL77

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2007
Messages
473
Reaction score
0
Points
10
Aku minat cite awek yg main bola tampar 2, x ingat lak tajuknya:D :D :D
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
8,147
Reaction score
257
Points
91
banyak juga ni klu nak dilistkan tp paling best dan dinanti2kan mase kecik2 dulu

ultraman, gaban, suria perkasa hitam, flashman, maskman, dash yankuro, (cite bola tu ape ek captain tsubasa ke?).

huhu mmg best sampai ponteng sekolah agame aku nak tgk cite2 ni ehehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register