BTC USD 67,541.6 Gold USD 2,398.15
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Man United Sir Jim Ratcliffe Perkenalkan 5 Peraturan Baharu Manchester United

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
449,009
Paid Membership
Top Poster #6
Joined
Mar 15, 2010
Messages
449,009
Reaction score
36,274
Points
2,836
Awards
2
1000234630.jpg
 
Sponsored Post


Tak ada masalah. Setiap kelab ada cara, polisi dan kuasa setiap individu penting juga berbeza.

Timbul masalah jika Manchester United lantik orang yang tak boleh bekerja dengan polisi ini.

Jadi, Potter lah yang lebih layak berbanding De Zerbi atau Pochettino.

Style of play Wilcox tak bermakna dia lebih bos dari jurulatih, cuma mereka nak yang selari.

Contoh Wilcox suka possession, kemudian lantik Ancelotti yang suka possession.

Ancelotti tetap lebih power dari Wilcox. Bila dua-dua sama, kerja lebih mudah.

Dia lebih kepada lantik jurulatih yang sama kepala dengan Wilcox berbanding ikut kepala Wilcox.

Wilcox ni pengarah teknikal. Dia akan jadi jambatan kepada pemain akademi ke skuad senior.

Rumusan, Conte dan Mourinho langsung tak layak. Tan Cheng Hoe okay.


Zuraimi Zukri
 
Manchester United beri peluang kepada sekitar 1,000 pekerja yang tidak berkait dengan bola sepak, memutuskan masa depannya.

Dalam tempoh seminggu mereka kena cakap sama ada nak berhenti atau terus bekerja.

Kelab itu mahu mengurangkan kos operasi disamping membina budaya kerja baharu, salah satu tak boleh lagi kerja dari rumah.

Maksudnya, kalau awak putuskan nak berhenti tu kira awak terima pemberhentian secara sukarela lah. Ada lah tu tawaran pampasan bagus.

Kalau semua pilih tak nak berhenti, nanti kelab akan kurangkan juga pekerja dengan cara lain. Mungkin dah tak dapat pampasan bagus.


Zuraimi Zukri
 
Banyak kelab elit Eropah dah mula hadkan kuasa manager.
Salah satu sebab kerana financial control.

Financial control ni pengurus suka pegang sebab boleh beli pemain yang sesuai dengan taktikal
Tapi bila dah tak ada kuasa
Nanti pengurus dah jadi ketua jurulatih je la
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register