Singapura pantau serangan gereja di Malaysia

CG Sponsors
irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
Singapura pantau serangan gereja di Malaysia

2010/01/18

SINGAPURA: Singapura turut memantau reaksi rakyatnya berhubung serangan ke atas rumah ibadat di Malaysia, tetapi setakat ini mendapati reaksi di peringkat bawahan secara umumnya adalah tenang.

"Kita tinggal di dunia yang saling berhubung-kait, kita tidak boleh terpisah daripada apa yang berlaku di negara lain," katanya yang dipetik oleh media tempatan semasa satu majlis kemasyarakatan di sini, semalam.

"Pada masa yang sama rakyat Singapura mesti rasional dan berfikir apabila kita membawa masalah seperti ini ke dalam negara kita, apa yang kita cuba kita lakukan."

"Adalah kita sekadar cuba melahirkan rasa simpati, atau adakah dengan berbuat demikian, akan mendatangkan lebih banyak masalah kepada masyarakat kita sendiri," kata Wong.

Beberapa kes serangan ke atas gereja dilaporkan berlaku di Malaysia ekoran Mahkahmah Tinggi baru-baru ini membenarkan akhbar milik gereja Katolik, The Herald menggunakan kalimah Allah dalam penerbitan mereka.

Singapura menganggap sensitiviti isu yang mempunyai kaitan dengan kaum dan agama perlu diambil berat dan menyifatkannya sebagi isu keselamatan. - Bernama
 
Sponsored Post

mojotudam

Active Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
1,160
Reaction score
0
Points
20
sekutu zionis ni mmg sentiasa cari peluang nak campur tangan
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,661
Reaction score
834
Points
171
apa kena mengena dengan diorang..

paksi israel memang camtu..kena hati2..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register