BTC USD 17,254.4 Gold USD 1,800.69
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Article Discussion : Singapura Ada 250,000 Jutawan Dan 26 Bilionair, Jadi Bandar Ke-5 Terkaya Di Dunia

safuans

Active Member
Messages
2,064
Joined
Mar 13, 2009
Messages
2,064
Reaction score
475
Points
41
Singapura negara LGBT.
Yang tak boleh berLGBT tu memang lah tak puas hati.
Ape kate berambus je pindah ke singapore tu?
bawak la sekali pasangan sejenis tu.
nafsu songsang.
kahkah
_____________________
 
Sponsored Post

safuans

Active Member
Messages
2,064
Joined
Mar 13, 2009
Messages
2,064
Reaction score
475
Points
41
_______________________
 
Last edited:

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,771
Joined
Jan 12, 2008
Messages
28,771
Reaction score
5,841
Points
481
Awards
1
x silap salah sorang pengasas FB pun dah jd warga singapore.. warga HK yg kaya raya pun ade yg dok sana... mesia x yah la nk bawa masuk jutawan billioaire sana sini... wat tambah kadar inflasi negara ade la... abis dorang borong barang keperluan... last2 yg miskin melukut ditepi gantang....
jgn ditiru Singapore yg takde jati diri tu....nak makan ...basuh kereta pun masuk kat Malaysia....mungkin sana tak cukup air dan makanan...
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,771
Joined
Jan 12, 2008
Messages
28,771
Reaction score
5,841
Points
481
Awards
1
Tak semesti nya. Ramai jugak boss boss mat saleh yang duduk di malaysia. Dan semua expenses dalam malaysia, termasuk rumah, kereta, cukai, semua dibayar di malaysia. Jadi itu sendiri dah menambah pendapatan negara. Siapa lagi yang mampu untuk bayar rumah berjuta2 di kl.

Macam boss boss saya semua mat saleh. Mereka memang datang untuk setup company di sini. Yang tak bagus untuk malaysia ialah pendatang dan pekerja asing. Mereka dapat gaji di malaysia, tak bayar cukai, duit simpan dan deposit ke negara asal. Jadi wujud forex outflow dari malaysia.

Dan yang penting, kita sendiri kena upgrade diri sendiri. Patut rasa malu kenapa kita masih miskin dan di level lama selepas 60 tahun dalam negara sendiri.
yg betul....rumah rumah mereka hebat hebat...design out of box....
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
41,297
Joined
Jul 1, 2008
Messages
41,297
Reaction score
4,307
Points
261
Awards
1
sana ramai jutawan sebb pekerja ramai yg sanggup keje datang dari luar Singapore banyak
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,728
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
33,728
Reaction score
4,441
Points
261
Awards
1
Kat mesia lg byk jutawan

Ranai semayang suboh qabliyah lebih byk harta nya dr seisi dunia dan 7 petala langit hehe
 

akiyamasan

Active+ Member
gem
Messages
4,214
Joined
Mar 10, 2011
Messages
4,214
Reaction score
1,220
Points
111
Antara sebab kita payah nak maju adalah tak boleh terima kenyataan orang lain lebih maju daripada kita

Ada je alasan untuk kita tegakkan benang yang basah

Kalau Indon kutuk pencapaian negara kita melenting kita marah cakap Indon miskin, x maju, tak boleh terima kenyataan malaysia maju, metaliti kelas ketiga bla..bla..

Tapi bila sampai tang kita, kita pulak jadi Indon
 
Sponsored Post

Top
Log in Register