simple program - VB

CG Sponsors




slayerr32

Freshie
Joined
May 20, 2008
Messages
44
Reaction score
0
Points
6
salam geng cg..
aku tgh wat simple program ni..
guna vb je..sbb mmg simple..
mslah skang ni aku nk tny sesape yg tau..

program camni.
aku open gmbar, then add text ats gambar tu,
then aku nk save blik gmbar tu, biar text tu merge ngn gmbr tu..
aku xtaw code nk wat mende ni

tq kalo bleh tolong..

ni contoh

asal


pas save



winter tu text yg aku add.
 
Last edited:
Sponsored Post

akuler

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2006
Messages
638
Reaction score
13
Points
15
bro, ko leh gi kat http://www.planetsourcecode.com . kat situ byk program dari yg simple hingga yg super advance program. yg penting source code disertakan sekali. ko carik kat situ, pastu try and error. free ajer.
 

slayerr32

Freshie
Joined
May 20, 2008
Messages
44
Reaction score
0
Points
6
aku dh try..still xde.
sape2 yg leh tlong, k gak tu
 

akuler

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2006
Messages
638
Reaction score
13
Points
15
aku rase ader. pasal dulu2 aku penah bace code kat situ pasal paint ni. vb pon xder kat pc aku jd xleh tolong byk. lgpon aku xnak dah wat pengaturcaraan ni, nanti xleh tido mlm. tu je pon aku leh tolong.
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,766
Reaction score
914
Points
176
VB ni stand for vbulletin ke.. :D kalau vb ni den tak pernah guna.. :D
 

smileyjawa

Active+ Member
Joined
Jan 3, 2007
Messages
3,702
Reaction score
27
Points
30
VB ni stand for vbulletin ke.. :D kalau vb ni den tak pernah guna.. :D
nie visual basic la.. haha.. aku baru je pas jawab exam vb mnggu lepas.. taknk aku sentuh vb.. mmg tak tido aku dibuatnnye.. :D
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,766
Reaction score
914
Points
176
Ooo.. nama singkatan pun lebih kurang sama.. :D
 

stcchina

Freshie
Joined
Jan 28, 2009
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Pocket Soap for promotional gift

Pocket Soap Box with Soap Leaves Very convenient and easy for user to carry around.All you need to do is to open the retangle box, take a soap paper leaf out to wash your hand.The outer PP box and Soap leaves can comes with many colors. You may also print on the soap leaves for promotion or for your branding use. more information from http://www.stc-china.com
 
Sponsored Post
Top
Log in Register