BTC USD 39,999.2 Gold USD 1,818.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

:: Silver :: Boleh Pajak Ke?

Sponsored Post

ferumsuria

Fun Poster
Joined
Apr 2, 2011
Messages
418
Reaction score
2
Points
15
bangle silver or rantai silver tu ok tk nak invest.
ala yg banyak 925 tu,
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
bagus TT..kena thread ni..biar tahun ni rmi yang tahu..-masa untuk silver..actually kita patut mula 2 thn lepas..sy sendiri dh mula tahun lepas..

mmg berbaloi..stkt ni dh ada 2.5kg silver..insyaAllah nk tmbh lagi dari semasa ke semasa..stiap kali dpt gaji..ada peruntukkan utk silver..

p/s:siapa nk jual balik silver bar PG..blh jual kat sy
 

Ex_Comrade

Freshie
Joined
Mar 21, 2011
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
wow.. :eek: keuntungan silver buat beli emas... :D

Tapi kebanyakan orang laa nie kalu ada duit beli silver + emas, bagi yg kurang duit tapi ada emas kebanyakan laa nie depa pajak emas depa utk beli silver nie (silver dapat emas pun ada) boleh cover upah simpan emas tu & tebus balik(saving duit sama... nak tebus) or jual emas tu & beli silver... aku lebih suka pajak jer..:)
 

2zha

Junior Member
Joined
Jul 17, 2010
Messages
54
Reaction score
3
Points
11
sekarang ni dah ada kedai yg jual total barang perhiasan silver...cam alternatif utk barang kemas emas yang semakin mahal kot...
 

Rushdie

Freshie
Joined
Apr 19, 2011
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
Silver tetap silver. Belum ada pengiktirafan sewajarnya kepada silver walaupon kenaikan melebihi gold. Tapi ada silver yg dah jadi gold - Dinar Perak
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register