BTC USD 42,353.8 Gold USD 1,776.16
Time now: Jun 1, 12:00 AM

:: Silver :: Boleh Pajak Ke?

Sponsored Post

STA231

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2010
Messages
536
Reaction score
16
Points
15
kalau kt PG spread silver ni brape ye? percent kenaikkan setahun plak brape?
 

AkuHenjutJer

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2010
Messages
6,895
Reaction score
83
Points
70
salam...

aku tak tau nak letak section mana untuk topic ni.. mgkin mod boleh buat satu section baru khas untuk silver..

nak tanya la.. silver ni bleh pajak tak? kat ar-rahnu ke atau tempat lain? ada sape2 kat sini buat pelaburan dalam silver?

aku rasa ltk kat section ni pun tkde mslh rasanya.buat masa ni blm ada bank trma silver lg.jual kat tmpt beli atau kengkwan lh.ni latest dari PG punya website.



250gm punya spread:Rm1397-RM1187/RM1397 x 100=15.03%
500gm punya spread:RM2793-RM2374/RM2793 x 100=15.0%
 

STA231

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2010
Messages
536
Reaction score
16
Points
15
aku rasa ltk kat section ni pun tkde mslh rasanya.buat masa ni blm ada bank trma silver lg.jual kat tmpt beli atau kengkwan lh.ni latest dari PG punya website.



250gm punya spread:Rm1397-RM1187/RM1397 x 100=15.03%
500gm punya spread:RM2793-RM2374/RM2793 x 100=15.0%



tq.. so, spread 15% dan yg aku paham(search google) kenaikkan silver dalam setahun sebyk 50%.. btol ke?
 

AkuHenjutJer

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2010
Messages
6,895
Reaction score
83
Points
70
tq.. so, spread 15% dan yg aku paham(search google) kenaikkan silver dalam setahun sebyk 50%.. btol ke?

ini kena tanya masta silver coz aku tk bbpa expert sgt psl silver ni.
 

STA231

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2010
Messages
536
Reaction score
16
Points
15
ok2.. aku rasa dah terjawab persoalan aku kat 1st post..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register