Sila piley!!!

CG Sponsors




chaphoo

Active+ Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
4,362
Reaction score
1,017
Points
101
assalam, sahabat saya, nak membeli sebuah kete kecik untuk menggantikan kancilnya yang lama....so dia nakkan pendapat...

antara Swift, Mirage dan Rio...mana satu yang anda lebih sukai?

tolong tulis sekali dengan kenapa anda pilih, yang anda suka, berbanding dengan kereta yang lain...


terima kasih!

MIRAGE



spec 1

spec 2





RIO




spec 1

spec 1




SWIFT




spec 1




:)

Pro Mirage

mirage...because mitsu...save fuel...low maintenance...very able car:-?
mirage jadi pilihan aku
bajet pun tak la tinggi
klu aku...aku pilih mitsubishi.
kia dgn suzuki sparepart mahal.
mirage la bro...
harga bulan2 lebih kurang myvi SE extreme jer..

member aku pakai..
monthly dalam RM600 jer..
rio & swift xtau nk comment ape...

da merasa naik mirage,memang terbaik....hehehe.. :)paid





Pro Rio

kia rio la smart
ada sunrupp
bagi aku kia rio pilihan hati, rim 17 standart. ada daylight lamp. gadjet pun terkini. kalau nak budget kewangan, mirage pun ok.
Mirage - Value for money, spare part murah,
Rio - Lepas beberapa tahun tak ada value, spare part agak mahal
swift - design lawa, harga tak berapa nak mahal, spare part mahal nak mampos....
rio baru masuk market, gadjet pon byk, spec tiptop, 2nd value kia&hyundai da better tak macam dulu teruk....kira fresh la even ada recall baru2 ni

mirage pon fresh gak baru lagi cuma spec & gadjet tak tip top mcm rio tapi siap ada recall balik gak baru2 ni hehehehe

swift aku takmo da outdated, aku naik membe aku punya swift bising sgt bunyi angin luar (swift lama bukan yg baru lancar yg mahal skit tu)
pada pendapat den yang naif,

swift baru dengan mirage den dah test drive. mirage memang takde pickup dan dicipta untuk penjimatan dengan 6 speed CVT. swift memang sedap bawak tapi interior sangat plasticky dengan 4 speed auto (sungguh kecewa). Cuma rio den tak dapat beri review.

den pilih - Kia Rio.
-well spec
-harga berpatutan dari mirage dan swift.
aku pilih rio...ala2 golf gitu :)) mggu lps aku ikut kwn aku pi cari kia forte second hand...rupa2nya harga second forte still tinggi..resale value sama dgn vios jer....betul le salesman2 keta kata skrg keta2 korea yg design2 baru ni resale value dah x mcm dulu...

cuma bab sparepart tu mmg mahal le skit..



Pro Swift

i choose swift for best drive experience

Lain2.

in that case...you should consider ford fiesta...also very able compact car....got manual & auto transmission
swift mcm pakai bmw weh..spare part agak mahal hehe..pg kedai sparepart ko ckp suzuki die suruh pg suzuki service centre..barang mana ada

baik ko amik myvi kuning tu
 
Last edited:
Sponsored Post

iswaraburuk

Legendary Member
Joined
Sep 11, 2009
Messages
10,534
Reaction score
72
Points
120
klu aku...aku pilih mitsubishi.
kia dgn suzuki sparepart mahal.
 

r-left

Fun Poster
Joined
May 27, 2008
Messages
412
Reaction score
2
Points
15
mirage la bro...
harga bulan2 lebih kurang myvi SE extreme jer..

member aku pakai..
monthly dalam RM600 jer..
 

pelan

Fun Poster
Joined
Apr 9, 2013
Messages
163
Reaction score
0
Points
10
i choose swift for best drive experience
 

d_conan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 24, 2011
Messages
24,174
Reaction score
866
Points
161
tt resize la image..

mcm godzilla..
 

calmshot

Active Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,017
Reaction score
16
Points
30
kecik nyer gambor, tak nampak nak pilih ape :p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register