Sijil Simpanan Premium BSN - Tolong Beri Info!

CG Sponsors




Dzil77

Active Member
Joined
Dec 7, 2007
Messages
1,908
Reaction score
1
Points
20
Salam semua!
Sesape kat cni yg ada melabur dalam sijil simpanan premium BSN ni?
Bleh bgtau ape faedahnya selain dari menang hadiah menarik yg ditawarkan oleh BSN tu...:)paid :)paid
Berapa kadar dividen n berapa lama tempoh matang untuk pelaburan tu..
Harap ada gang2 cg yg bleh bg info or pngalaman kat cni! :)cgrock
 
Sponsored Post

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
salam...

hmmm selain hadiah yag boleh dimenangi setiap bulan.. pembeli simpanan premium jgk bleh membuat pinjaman dgn sijil tersebut sikiranya sijil tersebut mencapai 5000...(tak sure berapa interst)

selain daripada itu pembeli sijil tersebut jgk akan dapat dikembalikan duit jika ingin menebus kan sijil berkenaan dgn jumlah yng sama

X BSN
abu..
 

izack1981

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2007
Messages
10,380
Reaction score
61
Points
120
aku ada gak try sijil simpanan premium nie.. tapi xpenah menang pon hadiah...huhuuhuu
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,447
Reaction score
80
Points
125
camner ek ngan yg bleh buat pinjaman pakai sijil premium tuh...tak penah plak aku dgr huhuuhuhu
 

charil

Freshie
Joined
May 21, 2008
Messages
41
Reaction score
0
Points
6
setakat simpan rm100....20 tahun pun tak memang apa.....aku dengar sistem komputer pemilihan hadiah BSN akan pilih pembeli yang banyak sijil macam beli rm50,000 ke dan dah simpan lama sekurangnya 4-5 tahun.Sebab tu ramai tak memang...
 

keepitreal

Active Member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
1,556
Reaction score
21
Points
25
sijil SSP boleh dicagarkan balik kepada BSN...dan kita akan diberi cash/overdraf dan cabutan juga kita akan masuk...
 

tirani

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
2,639
Reaction score
3
Points
25
aku pun beratuih2 ribu simpan kat SSP tp sampai la ni tak dapat2 apa pun lg...interest plak depa kata fix 1% SAHAJA setahun.. kedekut nak mampuih..
 

mfadhlan

Active Member
Joined
Jan 4, 2008
Messages
1,917
Reaction score
6
Points
25
beratus ribu?pergh...dasat jgk ko...hahaha...dividen dia utk sijil simpanan RM2000 dan ke atas je.dividen xtau la brape lak rate dia...tp low la berbanding asb..kl unit trust lain mybe lg tinggi...SSP ni mcm luck la kl dpt...yg berpuluh2 tahun simpan pn xdpt2 wpun saguhati...haha...
 

zasrul1978

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2006
Messages
717
Reaction score
3
Points
15
aku pun beratuih2 ribu simpan kat SSP tp sampai la ni tak dapat2 apa pun lg...interest plak depa kata fix 1% SAHAJA setahun.. kedekut nak mampuih..

1% je setahun?? :eek: :eek: :(scam

duit tu kalau buat modal jual goreng pisang pon leh dpt krang 10% sehari.. :))
 

Dzil77

Active Member
Joined
Dec 7, 2007
Messages
1,908
Reaction score
1
Points
20
aku pun beratuih2 ribu simpan kat SSP tp sampai la ni tak dapat2 apa pun lg...interest plak depa kata fix 1% SAHAJA setahun.. kedekut nak mampuih..
Pergh! biar btul smpai bratus ribu? tapi xkan 1% je staun, xberbaloi la camtu...klau msuk unit trust mybe dah brjuta jadi duit tu..

So kesimpulannya org yg melabur kat SSP ni semata2 nak menang hadiah tu jela yer? :-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register