BTC USD 60,911.2 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sihat di Usia 40an - Jom kongsi tips di sini!

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,563
Reaction score
356
Points
41
Betoi² jaga makan ni bang
BF bawah 10 ni

umoq 55 tahun body shredded muscular mcm ni, aku target nk jadi mcm ni jugak....hahaha

tapi apakan daya hari2 makan nasik takbleh tinggai....mlm pun tibai nasik, hat lebih siang buat nasi goreng malam supaya x membaziaq..

punggah lah diet aku hahha
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,621
Reaction score
15,631
Points
2,376
umoq 55 tahun body shredded muscular mcm ni, aku target nk jadi mcm ni jugak....hahaha

tapi apakan daya hari2 makan nasik takbleh tinggai....mlm pun tibai nasik, hat lebih siang buat nasi goreng malam supaya x membaziaq..

punggah lah diet aku hahha

Kena jaga diet
Low carbs la baru leh dpt shredded gitu bang
Kalau tak
Jangan harap lah 🤭
 

ahmaddpintu

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2017
Messages
414
Reaction score
140
Points
33
umoq 55 tahun body shredded muscular mcm ni, aku target nk jadi mcm ni jugak....hahaha

tapi apakan daya hari2 makan nasik takbleh tinggai....mlm pun tibai nasik, hat lebih siang buat nasi goreng malam supaya x membaziaq..

punggah lah diet aku hahha
🤭 🤭 boleh je bang...mai lah Teganung, kita pi tangkap ikan 6 bulan , garenti bodi abam berketak macam popai
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,412
Reaction score
802
Points
126
tip untuk hidup sihat ialah

- jangan layan topik negatif / sampah
- jangan layan komen negatif
 

Jackhalid

Super Active Member
Paid Membership
Joined
May 24, 2008
Messages
6,720
Reaction score
1,282
Points
151
tq atas sharing semua dlm ni. lagi 4 tahun nak masuk 40-an. rutin skrg ni:

- bangun 5am, terus buat kerja sampai 10am.
- breakfast cereal atau roti wholemeal.
- lunch wife masak. nasi kurang dari suku. lauk banyak. takde la sihat sangat tapi guna garam bukit, kurang minyak & banyakkan sayur. protein mesti ada sama ada ayam organik, ikan atau sotong.
- dinner makan sandwich.
- after lunch & dinner minum whey & casein utk tambah otot melalui penyingkiran lemak (sebab more muscle means less fat).
- workout jog & HIIT selang sehari sebab bergilir dgn wife. tak lama pun dlm 30-40 minit saja buat di rumah.
- sepanjang hari aktif sbb jaga anak all the time waktu covid ni.
- supplement: centrum utk multivitamin, fish oil + evening primrose oil utk sendi, shaklee ostematrix utk calcium & magnesium. pada saya cukup dah tu especially centrum mmg dah complete. makan lebih2 pun nanti badan tak absorb.

telur kuning kena kurangkan tapi saya suka telur kuning lagi2 yg separuh masak. kolesterol tinggi tu. saya mmg kolesterol tinggi. mgkin sbb keturunan. now kawal melalui pemakanan saja. jarang makan luar. wife masak almost hari2.

air manis mmg dah jarang minum. nasi makan sikit saja, kurang dari suku. masin2 pun takde dah.

itu je lah. semoga bermanfaat. :)
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,621
Reaction score
15,631
Points
2,376
🤭 🤭 boleh je bang...mai lah Teganung, kita pi tangkap ikan 6 bulan , garenti bodi abam berketak macam popai

Katang molek tu
Duk tarik² pukat
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,621
Reaction score
15,631
Points
2,376
tip untuk hidup sihat ialah

- jangan layan topik negatif / sampah
- jangan layan komen negatif

Ni pun betul
Minda positif
Akan bagi respon positif pada tubuh
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,621
Reaction score
15,631
Points
2,376
tq atas sharing semua dlm ni. lagi 4 tahun nak masuk 40-an. rutin skrg ni:

- bangun 5am, terus buat kerja sampai 10am.
- breakfast cereal atau roti wholemeal.
- lunch wife masak. nasi kurang dari suku. lauk banyak. takde la sihat sangat tapi guna garam bukit, kurang minyak & banyakkan sayur. protein mesti ada sama ada ayam organik, ikan atau sotong.
- dinner makan sandwich.
- after lunch & dinner minum whey & casein utk tambah otot melalui penyingkiran lemak (sebab more muscle means less fat).
- workout jog & HIIT selang sehari sebab bergilir dgn wife. tak lama pun dlm 30-40 minit saja buat di rumah.
- sepanjang hari aktif sbb jaga anak all the time waktu covid ni.
- supplement: centrum utk multivitamin, fish oil + evening primrose oil utk sendi, shaklee ostematrix utk calcium & magnesium. pada saya cukup dah tu especially centrum mmg dah complete. makan lebih2 pun nanti badan tak absorb.

telur kuning kena kurangkan tapi saya suka telur kuning lagi2 yg separuh masak. kolesterol tinggi tu. saya mmg kolesterol tinggi. mgkin sbb keturunan. now kawal melalui pemakanan saja. jarang makan luar. wife masak almost hari2.

air manis mmg dah jarang minum. nasi makan sikit saja, kurang dari suku. masin2 pun takde dah.

itu je lah. semoga bermanfaat. :)

Bagus ni tuan rutin ni
Saya maintain bodyweight workout je hari²
2-3 kali seminggu akan jogging 90 minit

Air manis dah kurang sekarang
Nasi masih byk mkn
2 pinggan
 

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,563
Reaction score
356
Points
41
Alhamdulillah syukur masih dipanjangkan umur & diberikan kesihatan, walaupun di usia 40an ni sakit2 sikit biasalah, spt sakit2 sendi2 bahu, lutut, etc terutama klu pulun senam kayuh bskl atau weight training...

sejak aku pindah rumah seminggu lepas, aku dh stop kayuh bskl 15km-20km sbb x sempat, so aku ganti dgn hiit workout & bodyweight workout di rumah

sbb rumah aku dkt dgn playground, aku bwk anak kecik main kt sana sambil2 buat hiit setempat (fyi perumahan sini ramai parents bwk anak2 main playground ikut SOP)

tapi takat mana mampu aku akan kayuh pi surau 5x sehari dlm 400m ke surau as I'm working from home in front of my laptop.... so yeah I ride 5 times a day wakakaakakaka

so ptg ni aku baru habih weight training with dumbells sambil layan nasihat kesihatan dpd scooby workout

IMG_20210911_184930.jpg


kawasan perumahan ni dekat dgn taman botani & ada forest trail hutan simpan... aku x sempat explore lagi sbb busy siapkan kerja, jumpa klien etc & kemas2 rumah x setel lagi walaupun dh seminggu pindah rumah...

anyways, selamat menjaga kesihatan & selamat bersenam! adioss amigossss!
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,621
Reaction score
15,631
Points
2,376
Alhamdulillah syukur masih dipanjangkan umur & diberikan kesihatan, walaupun di usia 40an ni sakit2 sikit biasalah, spt sakit2 sendi2 bahu, lutut, etc terutama klu pulun senam kayuh bskl atau weight training...

sejak aku pindah rumah seminggu lepas, aku dh stop kayuh bskl 15km-20km sbb x sempat, so aku ganti dgn hiit workout & bodyweight workout di rumah

sbb rumah aku dkt dgn playground, aku bwk anak kecik main kt sana sambil2 buat hiit setempat (fyi perumahan sini ramai parents bwk anak2 main playground ikut SOP)

tapi takat mana mampu aku akan kayuh pi surau 5x sehari dlm 400m ke surau as I'm working from home in front of my laptop.... so yeah I ride 5 times a day wakakaakakaka

so ptg ni aku baru habih weight training with dumbells sambil layan nasihat kesihatan dpd scooby workout

IMG_20210911_184930.jpg


kawasan perumahan ni dekat dgn taman botani & ada forest trail hutan simpan... aku x sempat explore lagi sbb busy siapkan kerja, jumpa klien etc & kemas2 rumah x setel lagi walaupun dh seminggu pindah rumah...

anyways, selamat menjaga kesihatan & selamat bersenam! adioss amigossss!

Steady bang
Konsisten layan HIIT
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register