BTC USD 60,164.0 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Siapa tahu buat web mcm themalaysianinsider atau mstar online?

a2emay

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,952
Reaction score
22
Points
25
Salam otai cg..

aku bukanlah kata nak buat blog berita mcm malaysian insider atau mstar online tuh.. cuma aku nak tahu apa platform dan template yang diorang pakai.

kalau bleh aku nak buat blog cam tuh.. cuma bukan berkaitan berita la..

ada sapa-sapa tahu? dah search n godek-godek thread lama tapi tak jumpa pun
 
Sponsored Post

net88

Fun Poster
Joined
Nov 5, 2010
Messages
223
Reaction score
27
Points
20
pakai wordpress+premium theme:D:D
aku boleh buat klu minat pm hehe...
 

a2emay

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,952
Reaction score
22
Points
25
pakai wordpress+premium theme:D:D
aku boleh buat klu minat pm hehe...

ooo... sekarang aku pakai theme thesis.. sayang nak tukar premium theme lain.. aku ingat nak edit thesis tu biar jadi cam mstar tu.. nampak kemas..
 

Abdullah

Active Member
Joined
Jul 7, 2007
Messages
1,294
Reaction score
11
Points
25
ooo... sekarang aku pakai theme thesis.. sayang nak tukar premium theme lain.. aku ingat nak edit thesis tu biar jadi cam mstar tu.. nampak kemas..

Pakai joomla, pastu template boleh cari kat internet hehehe.
 

bardteamz

Fun Poster
Joined
Aug 29, 2010
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
yups..joomla paling best..cume tricky sikit...kalau dah biase ok ar tu..kalau mule2 nak pakai memang pening..
 

wussa

Fun Poster
Joined
Mar 18, 2008
Messages
970
Reaction score
28
Points
20
Lebih bagus kalau guna wordpress + tema news (cari kat Google) + setup advance + usaha sikit memang boleh jer naik :)
 

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Tapi mahal beb nak buat site macam tu :) Boleh memang boleh..Nothing is impossible on internet :)
 

niurexx

Active Member
Joined
Nov 10, 2009
Messages
1,052
Reaction score
24
Points
35
malaysian insider pakai expressiion engine untuk script diorang yg paling latest..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register