Siapa Pernah Beli Rumah Selangorku? Lama gila MENUNGGU

Recommended Brokers


imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
12,556
Reaction score
337
Points
141
Mmber aku 2 org dapat kat jade hills under selangorku ni...sblm puasa ari tu baru dapat masuk
 
Sponsored Post

AMHFZ

Super Active Member
Joined
Mar 6, 2012
Messages
5,048
Reaction score
206
Points
73
Mmber aku 2 org dapat kat jade hills under selangorku ni...sblm puasa ari tu baru dapat masuk
apply gk kat jadehills. tp dah full masa tu. tukar mukim semenyih. alhamdulillah dapat. :)cgrock
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
31,766
Reaction score
1,299
Points
206
sapa berminat rumah selangor ku, malay reserved area salak tinggi harga 233k 1000 sft 3 bilik 2 bilik air 2 car park Type B, C, D punya permohonan.

booking RM 2k

APDL lum kuar lagi kalau berminat pm je.
nak detail boss.
 

bintara80

Active Member
Joined
Aug 11, 2010
Messages
2,434
Reaction score
19
Points
35
Just nak share pengalaman.

Pernah mohon dan ditawarkan. Bila rujuk dgn pemaju, katanya unit dah fully book. So kalau nak kena beli unit yg lain dgn harga yg berbeza.

Terus rujuk dgn pihak Lembaga. Katanya nama mmg dah ada untuk unit tu. So proceed dgn aduan supaya pihak Lembaga boleh adakan siasatan.

So status terkini, masih dalam pertimbangan untuk ditawarkan rumah. Adeeeiii

X semua pemaju lurus rupenye.
kena rajin folow up
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
15,766
Reaction score
1,020
Points
196
800 unit Rumah Selangorku bakal dibina di Ampang



SELANGOR June 19, 2019 4:46 pm

OLEH SHEEDA FATHIL

AMPANG, 19 JUN: Sebanyak 800 unit Rumah Selangorku (RSKU) bakal dibina di Kampung Lembah Jaya Utara, di sini sejurus pembinaan Lebuhraya Lingkaran Luar–Hubungan Timur (EKVE) dijangka siap sepenuhnya, Julai 2020.

EXCO Perumahan dan Kehidupan Bandar, Haniza Mohamed Talha berkata, projek berkeluasan 0.76 hektar itu membabitkan pembinaan dua blok RSKU kategori c berkeluasan 800 kaki persegi yang akan dijual pada harga RM180,000.

“Pembangunan di kawasan itu turut membabitkan pembinaan rumah kos rendah, sederhana dan berpendapatan tinggi oleh pemaju Ampang Height Holding Sdn Bhd berkeluasan 69.1 hektar.



“Sebanyak 0.76 hektar diperuntukkan untuk RSKU, 6.07 hektar untuk EKVE dan selebihnya projek perumahan lain,” katanya selepas mengadakan lawatan ke tapak pembinaan RSKU Ampang Height, di sini hari ini.

Mengulas sama ada jualan rumah terbabit akan dibuka kepada orang ramai, Haniza berkata keutamaan akan diberikan khas buat warga Ampang.

Pada masa sama, beliau turut berpuas hati dengan lokasi pembinaan rumah mampu milik terbabit yang memiliki kemudahan infrastruktur serta dihiasi kecantikan alam semula jadi.

“Saya optimis pemaju dapat mengekalkan kecantikan alam semula jadi di sini dan memasukkan unsur pemuliharaan supaya ia tidak musnah.

“Malah, penduduk juga bakal menikmati pelbagai kemudahan kerana saya lihat tapak ini berdekatan klinik, masjid dan kawasan komersial serta akses ke lebuh raya yang bakal siap tidak lama lagi,” katanya.

sumber - https://selangorkini.my/2019/06/800-unit-rumah-selangorku-bakal-dibina-di-ampang/
 

skem

Junior Member
Joined
Mar 25, 2010
Messages
58
Reaction score
0
Points
6
Hi boss2.

Kalau kita apply type b... tp dpt type d... pernah ke terjadi?
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
27,008
Reaction score
577
Points
171
aku baca kt mane entah.. total yg register tuk rumah selangorku lebih dari 100k org.. zaman aku register baru 9k org itu pon 2 tahun tunggu.. so rasanya yg nak beli kene ready awal2.. klu ada offer biasa nya kene terus pi ke developer
 
Sponsored Post
Top
Log in Register