Siapa Pernah Beli Rumah Selangorku? Lama gila MENUNGGU

Recommended Brokers


dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
15,750
Reaction score
1,019
Points
196
Lebih 20,000 unit Rumah Selangorku bakal siap menjelang 2025



SELANGOR March 2, 2019 6:53 pm

OLEH SHEEDA FATHIL

CYBERJAYA, 2 MAC: Sebanyak 24,869 unit Rumah SelangorKu bakal siap sepenuhnya menjelang 2025, kata Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari.

Beliau berkata, Kerajaan Negeri komited dalam memastikan kemaslahatan dan kedudukan sosioekonomi rakyat Selangor terjamin sekali gus mampu memiliki kediaman sendiri.

Katanya, pemantauan berkala sering dibuat bagi memastikan pemaju mematuhi dan mendahului pembinaan Rumah SelangorKu itu terlaksana.

“Seperti yang sering saya tekankan sebelum ini, Kerajaan Negeri tidak teragak-agak untuk membatalkan kelulusan diberi sekiranya pemaju tidak memberikan kerjasama walaupun rundingan sudah dibuat selama 18 bulan selepas kelulusan diberi.

“Malah, Kerajaan Negeri percaya bahawa permasalahan rumah mampu milik dapat diatasi dengan lebih banyak pembinaan Rumah SelangorKu,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap menyempurnakan Majlis Pelancaran Pangsapuri SelangorKu Idaman Residensi, Seksyen 6, Selangor Cyber Valley, di sini, hari ini.

Sementara itu, katanya, dengan sokongan erat daripada Kerajaan Persekutuan, beliau yakin hasrat pelaksanaan Dasar Perumahan Negara 2.0 dan Dasar Perumahan Mampu Milik dapat direalisasi.

“Dasar yang digubalkan ini akan menyelesaikan banyak permasalahan perumahan antaranya memudahkan proses kelulusan pinjaman selain menyeimbangkan komposisi nisbah rumah mampu milik dan harga bebas yang jauh berbeza ketika ini.

“Selain itu, saya amat berterima kasih kepada Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) kerana menyahut saranan Kerajaan Negeri dalam menyediakan perumahan mampu milik khusus kepada rakyat Selangor,” katanya.

Berdasarkan rekod, pembinaan Rumah SelangorKu sudah melepasi sasaran awal sebanyak 15,000 unit seperti ditetapkan menjelang 2018, manakala sehingga 31 Ogos tahun lalu, 28,639 unit sudah dibina dan 3,770 unit telah diserah kunci.

sumber - https://selangorkini.my/2019/03/lebih-20000-unit-rumah-selangorku-bakal-siap-menjelang-2025/
 
Sponsored Post

redcloud

Active Member
Joined
Mar 13, 2009
Messages
2,283
Reaction score
112
Points
33
lama kalau kawasan yang diminta kawasan hot..
kalau mintak belah hulu mcm hulu selangor, kuala selangor, tak lama.

kalau rajin usha pemaju terus sbb ada yang loan tak lepas dan selalunya unitnya terhad
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
22,024
Reaction score
2,413
Points
191
Tt pon dah anti dengan rumah ppr..

harap rumah flat yang dibeli xde perangai cam pprt laa..
 

AMHFZ

Super Active Member
Joined
Mar 6, 2012
Messages
5,048
Reaction score
206
Points
73
Alhamdulillah rezeki den dpt rumah selangorku 100k type B.

setahun gk apply type A. then tukar type B, terus dpt.

tips, kena tahu mukim yg kita apply tu ada tk projek2 baru. + kalau ada, tnya developer type apa. so apply mukim & type tersebut.

semoga berjaya.
 

gheezz

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2010
Messages
713
Reaction score
7
Points
15
dah contact pemaju, dia cakap datang office, dan sediakan RM3000 utk ballot unit...

minta maaf aku ni tak pernah beli rumah seblum ni dan aku tak pernah PAKAI CREDIT CARD sebelum ni... nak tanya, RM3000 tu kalau pakai CREDIT CARD, boleh ke?? :-?
Hi Bro,

Ni projek kat mane? Developer sape?
 

SMI6

Active Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
2,032
Reaction score
351
Points
46
sapa berminat rumah selangor ku, malay reserved area salak tinggi harga 233k 1000 sft 3 bilik 2 bilik air 2 car park Type B, C, D punya permohonan.

booking RM 2k

APDL lum kuar lagi kalau berminat pm je.
 
Last edited:

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
27,006
Reaction score
577
Points
171
sapa berminat rumah selangor ku, malay reserved area salak tinggi harga 233k 1000 sft 3 bilik 2 bilik air 2 car park Type B, C, D punya permohonan.

booking RM 2k

APDL lum kuar lagi kalau berminat pm je.
apartment ke ... mahal gile
 

k3ryck

Active+ Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
3,238
Reaction score
60
Points
30
Just nak share pengalaman.

Pernah mohon dan ditawarkan. Bila rujuk dgn pemaju, katanya unit dah fully book. So kalau nak kena beli unit yg lain dgn harga yg berbeza.

Terus rujuk dgn pihak Lembaga. Katanya nama mmg dah ada untuk unit tu. So proceed dgn aduan supaya pihak Lembaga boleh adakan siasatan.

So status terkini, masih dalam pertimbangan untuk ditawarkan rumah. Adeeeiii

X semua pemaju lurus rupenye.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register