Siapa nak tolong aku?-Cadangan dan pandangan-

CG Sponsors




heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
Sebenarnya malu juge nak minta bantuan CGmembers sebab banyak thread aku terbengkalai x diupdate.
*Tebalkan muka
--------------------------------------------------------------
Sebenarnya aku nak buat website company(?) programming aku.Aku dah beli hosting sejak bulan 8-10 tapi satu benda pun x buat.
Entah macam mana aku terjumpa mamat indon yg nk watkan web aku dgn kadar 15$(dollar)/pg tapi die dah xberhubung la ngan aku mungkin die menyesal tawar harge macam tu maklumla die tu diantara webprogrammer yg international la kononnya.
Ok tujuan aku buat thread ni nakkan suggestion:
apa yang perlu ade dalam web aku dan fungsinya dan pakai platform apa yang sesuai.Ade org kate joomla senang tapi aku nikan x tau ape2 pasal coding sebab tu la ~X(
Blog ni je la yang aku ade :-(
Kalau boleh nak juge web yang nampak professional.
Disini aku letakkan antara web-web servicenye lebih kurang macam service aku-
Sesuai pakai apa hah?
Kalau boleh aku nak try buat sendiri dulu tp kalau dah desperate web-developer welcomed to quote my website.:)paid
 
Last edited:
Sponsored Post

dreamteam

Active Member
Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,314
Reaction score
1
Points
25
Sebenarnya malu juge nak minta bantuan CGmembers sebab banyak thread aku terbengkalai x diupdate.
*Tebalkan muka
--------------------------------------------------------------
Sebenarnya aku nak buat website company(?) programming aku.Aku dah beli hosting sejak bulan 8-10 tapi satu benda pun x buat.
Entah macam mana aku terjumpa mamat indon yg nk watkan web aku dgn kadar 15$(dollar)/pg tapi die dah xberhubung la ngan aku mungkin die menyesal tawar harge macam tu maklumla die tu diantara webprogrammer yg international la kononnya.
Ok tujuan aku buat thread ni nakkan suggestion:
apa yang perlu ade dalam web aku dan fungsinya dan pakai platform apa yang sesuai.Ade org kate joomla senang tapi aku nikan x tau ape2 pasal coding sebab tu la ~X(
Blog ni je la yang aku ade :-(
Kalau boleh nak juge web yang nampak professional.
Disini aku letakkan antara web-web servicenye lebih kurang macam service aku-

Sesuai pakai apa hah?
Kalau boleh aku nak try buat sendiri dulu tp kalau dah desperate web-developer welcomed to quote my website.:)paid

guna joomla pun dah ok kalau nak cepat...snenag jer...:D
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
nak klik sig aku...
 

dreamteam

Active Member
Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,314
Reaction score
1
Points
25
joomla ni bolehke buat yg company punya web maksud aku yg bukan macam blogger?
p/s:(mmg betul2 buta web ni)
boleh ler bro....banyak fuction ada....bukan macam blogeer jer...
apa boleh tanya sini atau ym...:D
 

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
apehal tetiba masuk unit trust lak nie...
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
boleh ler bro....banyak fuction ada....bukan macam blogeer jer...
apa boleh tanya sini atau ym...:D
:)cgrock
Hosting aku ade mende yg dipanggil fantastico dgrnye kalau ade mende tu sng nk install joomla.kan?camne carenye?
So the first step is?(merangkak dari kosong)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register