BTC USD 20,777.5 Gold USD 1,824.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Siapa dah start simpan emas?

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
38,423
Joined
Jul 1, 2008
Messages
38,423
Reaction score
3,400
Points
261
Awards
1
aku pelik betul la.. emas is emas la .. tapi kenape al rahnu amik public gold je


baca komen video ni

bayangkan klu majority malaysia simpan emas.. sampai satu tahap ramai yg jual semula... tibe2 kedai kata tak beli emas da... ape logik nya ???
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
363,003
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
363,003
Reaction score
21,657
Points
2,836
Awards
1
aku pelik betul la.. emas is emas la .. tapi kenape al rahnu amik public gold je


baca komen video ni

bayangkan klu majority malaysia simpan emas.. sampai satu tahap ramai yg jual semula... tibe2 kedai kata tak beli emas da... ape logik nya ???

Emas masih bernilai untuk ditukar dengan menda lain kan
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
38,423
Joined
Jul 1, 2008
Messages
38,423
Reaction score
3,400
Points
261
Awards
1
Emas masih bernilai untuk ditukar dengan menda lain kan

kita masih duit ke emas... emas ke duit... klu lah malaysia leh amalkan emas terus beli brgan.. aku rasa x ada masalah.. dunia kapitalis wang fiat ni.. leh buat emas jadi tak laku
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
363,003
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
363,003
Reaction score
21,657
Points
2,836
Awards
1
kita masih duit ke emas... emas ke duit... klu lah malaysia leh amalkan emas terus beli brgan.. aku rasa x ada masalah.. dunia kapitalis wang fiat ni.. leh buat emas jadi tak laku

Kapitalis memang suka bila orang lain tak simpan emas sebab mereka yang akan simpan stok
Bila dah ramai simpan emas

Mereka tak akan suka sebab akan kacau sistem kapitalis mereka
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
363,003
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
363,003
Reaction score
21,657
Points
2,836
Awards
1
Berkaitan spread emas

 

belam

Super Active Member
Messages
6,442
Joined
Jul 29, 2013
Messages
6,442
Reaction score
374
Points
81
aku nak tya pakar2 emas dlm ni..

emas bini aku(rantai cincin dll)...klu dicairkan kepada cash...akan dpt lebih kurang 100k...kira sdri base on berat dan harga semasa)...mana lagi berbaloi klu aku simpan cash tu dalam asb(dpt dividen 5-6% setahun) atau aku terus kumpul emas?
 

pijoe

Legendary Member
gem
Messages
13,638
Paid Membership
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,638
Reaction score
1,447
Points
231
aku nak tya pakar2 emas dlm ni..

emas bini aku(rantai cincin dll)...klu dicairkan kepada cash...akan dpt lebih kurang 100k...kira sdri base on berat dan harga semasa)...mana lagi berbaloi klu aku simpan cash tu dalam asb(dpt dividen 5-6% setahun) atau aku terus kumpul emas?
pg1-jpg.493433

dalam 6 tahun modal 8627 dah untung rm4.3k dalam masa 6 tahun... kalau masuk asb rm8627 boleh dapat rm4.3k tak dalam masa 6 tahun?
 

belam

Super Active Member
Messages
6,442
Joined
Jul 29, 2013
Messages
6,442
Reaction score
374
Points
81
pg1-jpg.493433

dalam 6 tahun modal 8627 dah untung rm4.3k dalam masa 6 tahun... kalau masuk asb rm8627 boleh dapat rm4.3k tak dalam masa 6 tahun?
klia boss.....:(paid
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
38,423
Joined
Jul 1, 2008
Messages
38,423
Reaction score
3,400
Points
261
Awards
1
aku nak tya pakar2 emas dlm ni..

emas bini aku(rantai cincin dll)...klu dicairkan kepada cash...akan dpt lebih kurang 100k...kira sdri base on berat dan harga semasa)...mana lagi berbaloi klu aku simpan cash tu dalam asb(dpt dividen 5-6% setahun) atau aku terus kumpul emas?

jual untuk amik untung je.. paatu kekal emas sebagai pusingan modal.. sebb emas bukan terus3 naik jr.. akan ada masa turun.. so tgh naik jual la tuk amik untung.. emas da jatuh semula.. start simpan

time murah kita simpan... time mahal pon kita simpan... last2 untung jadi average je
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register