siapa boleh tolong share cara manipulasi emas dengan arrahnu??

Recommended Brokers


balticsea

Freshie
Joined
Jun 6, 2015
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
Teknik ni boleh pakai lagi ke masta? Nampak macam kelam je dunia emas skang ni
 
Sponsored Post

VirusFound

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2010
Messages
123
Reaction score
6
Points
15
biasanya yang kena manipulasi ni adalah orang yang cuba manipulasi arrahnu :)
 

AdamFayyadh

Active Member
Joined
Apr 1, 2013
Messages
2,267
Reaction score
3
Points
25
mntk tolong otai emas, ar rahnu ni kalau gold bar takde cop apa2 dia blh di pajak ke ?
 

ezwn_boy

Junior Member
Joined
Feb 19, 2011
Messages
63
Reaction score
0
Points
6
Pertanyaan

Pada aku nak pajak Arrahnu ni OK tapi kena ada target & tujuan.
Kalau ada Plan nak beli Kereta or Rumah baik tangguhkan dulu
sebab masuk rekod CCRIS TAPI ada tempat2 yang tak masuk rekod CCRIS(Ko-op etc.).
KALAU NIAT NAK PAJAK DAN TUNGGU SETAHUN NAK OVERLAP BAIK LUPAKAN.

Lepas barang masuk Arrahnu kena buat benda berikut;
1) Cuba jual barang yang dipajak sedikit demi sedikit jika pandai menjual
(sebelum pajak ambil lah gambar). Dah jual STOK lama belilah pulak stok
baru pada harga lebih murah.

2) Cuba tebus barang yang dipajak tu sedikit demi sedikit untuk kurangkan
UPAH SIMPAN(tebus pakai duit Bonus ker, Dividen ASB ker, duit BR1M ker).

3) Bayar Upah simpan setiap bulan, kalau ada lebih duit bayar lebih.

Kalau ada barang kat tangan 30g, biasanya boleh gandakan 3x kali ganda
jadi 90g dalam Arrahnu. TAPI aku ada tempat pajak yang boleh jadikan modal
30g jadi 450g!
Kalau TT ada 70g boleh gandakan jadi 1Kg++ ler, GILER.

So, INI YANG PALING PENTING SEKALI. BILA TIMING NAK START PAJAK NI?
Bila korang dah yakin harga tu dah bottom. Macam sekarang harga
spot dalam $1341/Oz, mungkin boleh tunggu sikit lagi dia turun
below $1300/Oz. LEPAS tu, bila harga spot dah rendah jadi
persoalan pula nak beli dari mana Emas tu? Bolehlah shopping online
dapatkan tawaran harga terbaik(aku ada jual jugak :)))
dan start lah memajak.

Kalau follow semua step yang aku cakap ni insyaAllah
korang dapat tebus semua barang yang dipajak tu walaupun
ada 1kg dalam tu. Tak payahlah target besar, dapat 500g AFTER 1-2 Year
pun dah cukup bagus.
Salam tuan,

Camne yea nk buat benda ni. Boleh detailkan tak.... masih releven ke cara ni pada tahun 2017? Tuan ada buat sesi utk benda ni tak? berminat jugak ni....
 

margolavo

Freshie
Joined
Dec 18, 2018
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
explode emas yg ade tersimpan. Kalo ade table siap pengiraan lg bgus. Tq bnyk2:)cgroc

salam cgrian..

Sape2 otai kt sini bleh share cara dan teknik terbaik nak manipulasi emas di arrahnu? Kalo ade bleh la tolg2 kwn yg newbis nih.. Ade plan nk explode emas yg ade tersimpan. Kalo ade table siap pengiraan lg bgus. Tq bnyk2:)cgrock

harga emas semasa. Chaturbate Xnxx Tubegalore


Bagi la juga jumlah yang tersimpan, senang nak kira. explode emas yg ade tersimpan. Kalo ade table siap pengiraan lg bgus. Tq bnyk2:)cgrock





















Quote:

Illustrasi teknik ArRahnu

Katakan anda mempunyai modal sebanyak RM100,000 untuk membuat pelaburan emas fizikal. Dengan itu, anda beli rantai i-Series 20g . Katakan harga purata i-Series 20g pada ketika itu ialah RM3,100 seutas. Oleh itu, anda dapat membeli 32 utas.

Code:
Pembelian Pertama :32 utas x RM3,100 = RM99,200
Kesemua 32 utas i-Series tersebut anda pajakkan di ArRahnu Bank Rakyat dan anda akan dapat pinjaman sebanyak 70% dari nilai emas anda. Katakan nilai gadaian mengikut ArRahnu (disebut nilai Marhun) ialah RM165.80/gram.

Perkiraan:

Code:
RM165.80 x 20g = RM3,316 (nilai Marhun seutas)
RM3,316 x 70% = RM2,321.20 (nilai pinjaman seutas)
RM2,321.20 x 0.6% = RM13.93 (nilai upah simpan seutas)
RM2,321.20 x 32 utas = RM74,278.40 (pinjaman untuk gadaian 32 utas)
Pinjaman RM74,278.40 dari ArRahnu anda gunakan untuk membeli rantai i-Series 20g. Oleh itu anda dapat membeli 23 utas.

Code:
Pembelian kedua : 23 utas x RM3,100 = RM71,300
Langkah seterusnya anda pajakkan kesemua pembelian kedua 23 utas i-Series tersebut seperti anda telah pajakkan pembelian pertama di atas. Anda akan memperolehi pinjaman sebanayk RM53,387.80 (RM2,321.20 x 23 utas).

Dengan jumlah RM53,387.80, anda akan dapat membeli 17 utas i-Series 20g .

Code:
Pembelian ketiga : 17 utas x RM3,100 = RM52,700
(Nota : Untuk illustrasi ini, cukup ditunjukkan ulangan belian sebanyak 3 kali sahaja untuk memudahkan perkiraan walau pun sebenarnya anda boleh membuat ulangan belian seterusnya.........)

Sehingga 3 kali belian anda telah mempunyai:

72 utas i-Series 20g bernilai RM223,200 (RM3,100 x 72)

iaitu:
Code:
32 utas digadai/disimpan di ArRahnu
23 utas digadai/disimpan di ArRahnu
17 utas disimpan sendiri oleh anda.
Sekarang mari kita kira berapa anggaran keuntungan jika anda tebus semula emas anda di ArRahnu 6 bulan kemudian.

Katakan harga emas selepas 6 bulan dari sekarang meningkat kepada RM200/gram.. Pada ketika itu, harga i-Series 20g adalah RM4,000. Oleh itu anda perlu menjual kesemua 17 utas i-Series dalam simpanan anda. Oleh itu anda akan dapat hasil jualan RM4,000 x 17 utas = RM68,000.

Dengan RM68,000 anda tebus kesemua 23 utas (pembelian kedua) di ArRahnu.
Code:
RM68,000 - RM53,387.60 - RM1,922.34 (upah simpan 6 bulan) =RM12,690.06 (baki di tangan)
Dari baki ini, anda boleh tebus 4 utas...
Code:
RM12,690.06 - RM9,284.80 - RM334.32 (upah simpan) = RM3,070.94 (baki di tangan)
Sekarang, baki yang belum ditebus di ArRahnu ialah 28 utas (32 - 4) manakala bilangan yang telah ditebus dalam tangan ialah 27 utas (23 + 4).

Untuk menebus baki 28 di ArRahnu, anda memerlukan lagi RM64,993.6 + RM2,340.24 (upah simpan) = RM67,333.84.
Code:
Anda hanya perlu jual 17 dari 27 utas di tangan.
Anda akan dapat RM4,000 x 17 = RM68,000
Tebus semua baki 28 utas di ArRahnu. Jadi jumlah semua i-Series di tangan ialah 28 + (27 -17) = 38 utas.

Kesimpulan

Jika anda tidak menggunakan ArRahnu, anda hanya ada 32 utas sahaja (pembelian pertama). Oleh kerana menggunakan teknik Ar Rahnu, akhirnya anda memiliki 38 utas..... UNTUNG 2 UTAS

Lihat!!!! Nilai 38 utas tersebut ialah RM4,000 x 38 = RM152,000. Modal anda hanya RM100,000 sahaja. Dalam tempoh 6 bulan anda untung 52%. Ini belum lagi dikira komisyen yang anda dapat dari Public Gold sekiranya anda seorang dealer...

Inilah sebenarnya kuasa pelaburan emas fizikal....

Mulakan simpanan emas fizikal sekarang...!!!.







Jika dah ada emas di tangan;
explode emas yg ade tersimpan. Kalo ade table siap pengiraan lg bgus. Tq bnyk2:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register