siapa boleh tolong aku?Nak cerai kan ke Tak?

CG Sponsors




sentolak

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
1,139
Reaction score
9
Points
25
Assalamualikum....

Saya disini ada satu kemuskilan.

Perama aku dah berkahwin dengan isteri aku tahun lepas.So, lepas berkahwin aku duduk tumpang umah mak ayah dia selama tiga minggu. aku teruk kena maki je ngn bini aku sampai kunci pintu x bagi aku tido.aku tak tahan aku larikan diri.pastu aku tumpang umah abang aku.

pastu aku sewa sebiji rumah lengkap dengan mesin basuh,peti sejuk , katil dan tempat memasak tv kapet dan sofa bed sahaja.maklumlah itu je kemampuan aku.

aku ajak bini aku dtg tetapi dia enggan.bila aku cakap dia nusyuz mak ayah dia melenting ckp aku siapa tuduh anak dia nusyuz.dia lebih suka duduk umah mak ayah dia dan enggan tinggal bersama aku.mak ayah dia pun mcm xde perasaan nak suh anak dia duk umah aku.

aku rasa tertipu kahwin dengan dia....mcm mana aku nak dapatkan balik duit hantaran aku dan emas aku bagi kat dia.?aku x pernah pun merasa sehari jadi suami.?

dia ckp dia x nak kawin dgn aku.habis tu kenapa tak putusan pertunangan?cakap lisan jerk..?

now,aku duk sendiri dah nak setahun sendiri tergantung.aku dah buat perintah taat.tapi masa gi majlis sulh tuh..dia nyer wayang kuat ckp nak duduk ngn aku la tapi setengah hari dia duduk dia minta izin nak balik umah mak dia..sampai sekarang aku x dengar berita dia....

aku ade tanya member aku..member aku suh aku buat nusyuz..tapi kl aku buat pun wayang dia sama gak...aku x dapat isteri puluh ribu aku dah hangus dan sekarang aku hidup cukup ngm ngam je nak makan bayar sewa...?

solution kedua kawan aku suh buat **** je...dia ckp tunggu isteri aku wat fasakh..bila wat fasakh aku tuntut la bape banyak nak?betul ke?..

aku mmg sakit hati dpt perempuan yg baik kita kenal bila dah kawin x reti jadi perempuan..dan mak ayah ia wat ****je nak lepaskan anak dia...

so mcm mana?

kawan2 leh advicekan?
 
Sponsored Post

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
berat gak kes ni ..tumpang simpati dgn bro..
nk tanya bro.. kahwin dulu ni atas dasar suka sama suka atau org yg rekemenkan?
 

fareast262

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2007
Messages
4,010
Reaction score
7
Points
25
bro...
cerita ko nih mmg sedih aku tumpang simpati...
bagi belom tiba masa ko ceraikan lagi...
bawa2 la diri untuk dapat nasihat dari kaunsling people...

klu aku nak nasihat aku pon belom kawin lagi...heheh
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,192
Reaction score
823
Points
176
ini kena mintak bantuan lawyer... mungkin boleg membantu.. untuk dapatkan duit mungkin payah tapi boleh wat saman malu.. cuma semua itu perlukan duit... sanggupkah anda habis berbelas ribu untuk semua ni... so kalau tak sanggup pisahlah cara baik dan bina hidup baru... ingat diluar sana banyak lagi wanita yang baik... carilah yang terbaik....
 

thedoctor

Active Member
Joined
Sep 1, 2006
Messages
1,223
Reaction score
4
Points
35
yela..kawin ats cinte ker atau rekemen dr sape2??
 

hafizuka

Super Active Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
6,956
Reaction score
261
Points
81
dasat carigold ni, orang asyik tanya macam2 masalah peribadi mintak pendapat

satu: tak dengar lagi citer pihak belah sana

dua: masalah orang Melayu kalau tak nak pun tak reti cakap tak nak, banyak sangat kiasnya

tiga: bini ko mmg nusyuz sebab dia dah kahwin ngan ko, ko yang tanggun dosa dia apa semua

empat: ko ni mesti buat personal loan ni, sampai terpaksa bayar installment bulan2 sebab kahwin kan

lima: ko ada masalah batin ke? Pancut cepat ke, batang kecik ke, ni bukan main2 ni, kawan aku malu2 nak cakap last bini main ngan orang lain, kalau takde, bagus la, main ni penting utk orang dah berumahtangga, sape cakap tak penting tu penipu la
 

chel_fi82

Active+ Member
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,125
Reaction score
33
Points
30
Sabar dulu...pegi pejabat agama buat aduan..
 

zkry

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 12, 2007
Messages
6,718
Reaction score
109
Points
78
Aku tumpang simpati baca kisah ko bro...
Aku tak tau nak advise apa...tunggu yang lebih arif...

:(:(
 

elegan6202

Freshie
Joined
Jan 16, 2009
Messages
47
Reaction score
0
Points
6
berdasarkan citer ngko, aku cadangkan...CERAI jerk...
ko buat masa nih, dah makan hati berulam jantung...bahaya bro...pasal duit tuh, kau gunakan lawyer apa...
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
kiss her good bye...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register