Siapa biasa dgn cash on delivery?

CG Sponsors




TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
salam,

nak tnya pd yg biasa dgn cod, apa langkah demi langkah utk buat cod ya? :)

katakan saya nak send produk fizikal melalui pos, then customer nak cash on delivery..saya perlu ke pos office dulu kan? Sbb cod ni post office ada buat service sya dgr..

thanks in advance
 
Last edited:
Sponsored Post

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,782
Reaction score
353
Points
91
cod neh bro g hantar by hand laa kat customer...dia bayar time tu jgk
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
COD ada disediakan oleh post office ek?

ntahle...yg aku tau....COD ni, aku jumpa customer, bg barang...dapat duit...:D
 

mydreamerz

Active Member
Joined
Jul 16, 2007
Messages
1,791
Reaction score
1
Points
25
yang ako tau posmen datang ke rumah customer, customer bayar dan kita collect payment kat pejabat pos
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
yang ako tau posmen datang ke rumah customer, customer bayar dan kita collect payment kat pejabat pos
ada ek?? tpi macam x caye..bek kite je wat COD..Jumpe 1 tempat,minum2,bayar brg n chow :D:D
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
yang ako tau posmen datang ke rumah customer, customer bayar dan kita collect payment kat pejabat pos
ha..yg ni..apa langkah dia ya? berapa rm mau bayar service charge pos opis..hari bekerja je boleh buat rite
 

bumantara

Active Member
Joined
Nov 10, 2007
Messages
1,556
Reaction score
2
Points
25
hurm....aku pun nk tau jugak.....pejabat pos boleh ke buat cod nh....
kalu ada sapa penah buat?
 

sweezer

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Mar 3, 2007
Messages
4,860
Reaction score
350
Points
41
salam,

nak tnya pd yg biasa dgn cod, apa langkah demi langkah utk buat cod ya? :)

katakan saya nak send produk fizikal melalui pos, then customer nak cash on delivery..saya perlu ke pos office dulu kan? Sbb cod ni post office ada buat service sya dgr..

thanks in advance
yeah akhirnya malaysia ade jugak servis mcm nie yer:D

kat jepun servis mcm nie dah bertahun dierang praktikkan... mmg menyenangkan...

posmen datang ketuk rumah bawak brg then kiter bayar direct ke posmen... mmg besttt...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register