BTC USD 64,854.7 Gold USD 2,329.67
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SI Tua Mengajar Si Muda

DenyMyExistenc3

Fun Poster
Messages
613
Joined
Aug 6, 2008
Messages
613
Reaction score
100
Points
23
Kisah ini terjadi di Singapura tidak berapa lama dulu.... Maklum lah di Singapura memang susah nak cari parking, nak2 bila kat bandar... waktu pejabat pulak tu....

Ceritanya begini.....

Ada lah sorang Perempuan Tua ni "drive" kereta dia dari satu tingkat ke satu tingkat cari parking tapi tak ada satu tempat pun yg kosong... Jadi dia pun hidupkan "Hazard Light" kereta dia tunggu kat "one corner".. Mana lah tahu kalau2 ada kereta yg nak keluar. Tak berapa lama kemudian tiba2 ada lah sorang ni berjalan menuju ke salah satu kereta.. Dalam hati Peremuan Tua tu pun berkata.. "Tak sia2 aku menunggu". Lalu dia pun "drive" kereta dia lat satu kereta dengan kereta yg nak keluar tadi.. Kereta tadi pun keluar lah.... Perempuan Tua tadi pun masuk gear "Reverse" nak "Reverse" kan kereta dia... Tapi....... belum sempat dia nak "Reverse" tiba2...."VROOOOOM"..... Dengan tak di sangka2 ada sebuah "Sportscar" meluncur laju "parking" tempat dia yg nak "parking" tadi... Lalu keluar lah sorang Lelaki Muda dari "Sportscar" tadi. Perempuan Tua tu pun keluar dari kereta dia dengan berang dia menerpa Lelaki Muda itu...

Perempuan Tua : "Hey! Young Man!.. Why are you taking my place? You know that I came earlier than you!" (Hey! Orang Muda!.. Kenapa kau ambil tempat aku? Kau dah tahu kan yg aku datang lebih dulu dari kau!) Dengan nada yg marah.

Lelaki Muda :"Oh Yeah... You are slow .. because I'm "YOUNG AND FAST"! ("Oh Ya... Kau lambat... sebab aku "MUDA DAN PANTAS"! Jawab nya dengan sombong.

Sedang mereka berdua bertekak.. Sorang Lelaki Tua yg terdengar pertelagahan mereka.. tiba2 merempuh "Sportscar" Lelaki Muda tadi.. "BAAAAAAM"!!!!!!....... Lelaki Muda tadi jadi marah dan bengang lalu bertanya pada Lelaki Tua itu..

Lelaki Muda : "Hey! Old Man! Why did you bang my car hah!!??" ("Hey! Orang Tua! Kenapa kau lanngar kereta aku hah!!??)

Sambil Ketawa Lelaki Tua menjawab...

Lelaki Tua : "Ha ha ha ha... I did it because I'm "OLD BUT RICH!"
("Ha ha ha ha... Aku lakukan sebab aku "DAH TUA TAPI KAYA"

Lelaki Muda : Terkelu.... Tak tahu apa nak jawab??!!






--------------
MORAL: Jangan lah sesekali kita berlagak dan sombong dengan orang2 tua.. Satu hari pun kita akan menjadi tua.. Oleh itu hormati lah orang tua.
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register