BTC USD 41,778.5 Gold USD 1,813.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee Seller - Mari kongsi info

the.one

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2011
Messages
144
Reaction score
9
Points
15
Kalau jual brg digital yg memerlukan send ke email ( cth ebook, key antivirus dll ).....kat shipping tu nak letak ape ye sbb bila letak pos laju dll...bila buyer beli brg dr kita nnt dia akan minta nombor tracking utk kita isi...
Padahal kita xde pun nombor tracking...
Minta tlg sikit otai2 shopee..

UP SOALAN...
 
Sponsored Post

art6969

Freshie
Joined
Nov 6, 2010
Messages
17
Reaction score
3
Points
8
Kalau jual brg digital yg memerlukan send ke email ( cth ebook, key antivirus dll ).....kat shipping tu nak letak ape ye sbb bila letak pos laju dll...bila buyer beli brg dr kita nnt dia akan minta nombor tracking utk kita isi...
Padahal kita xde pun nombor tracking...
Minta tlg sikit otai2 shopee..

waktu kita nak add product, boleh pilih sama ada fizikal atau digital product, pilih digital product
 

Isioviel

Freshie
Joined
Jul 25, 2019
Messages
17
Reaction score
2
Points
8
Ada banyak tutorial free tentang Shopee kat Youtube. Boleh search dengan keyword bisnes Shopee dan lain2.

 

mr.awie

Fun Poster
Joined
May 5, 2009
Messages
259
Reaction score
9
Points
15
Ramai ke seller shopee kat cg nie? Kalau korang seller shopee tegar,mesti tahu pasal boost produk yang 4jam sekali tu kan?
Tapi korang tau tak kewujudan Autoboost kat Shopee?
 

art6969

Freshie
Joined
Nov 6, 2010
Messages
17
Reaction score
3
Points
8
Ramai ke seller shopee kat cg nie? Kalau korang seller shopee tegar,mesti tahu pasal boost produk yang 4jam sekali tu kan?
Tapi korang tau tak kewujudan Autoboost kat Shopee?

becareful guna system software dekat shopee, kalo yg illegal, senang2 je shopee terus banned, kalo kedai shopee baru start takpe la, kalo yg dah ada beribu rating tak pepasal berputih mata
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
14,417
Reaction score
4,180
Points
201
Shopee-naik-harga.jpg


syarat baru shopee march 2020

Persoalan..
Bila ada orang beli produk kita..
Brpa rm komisyen kpd shopee ?

Selain dri transaction diatas..
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,716
Reaction score
185
Points
48
Persoalan..
Bila ada orang beli produk kita..
Brpa rm komisyen kpd shopee ?

Selain dri transaction diatas..
tu je komissyen yang kena beri pada shopee. paling busuk busuk 2.06% paling tinggi 5%
tapi kalau ukuran dimension barang L X W X H tak tepat. tu mmg shopee caj lebih.
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
UP SOALAN...
dah terjawab ke?
jawapan dia, shipping tu set other. so nanti bila buyer beli, masa shipping option tu boleh pilih other dan xyah letak tracking. bila dah sent ke email buyer, minta buyer confirm kan received je.
 

paraducks

Junior Member
Joined
Sep 20, 2019
Messages
98
Reaction score
22
Points
21
Shopee dah start buat taik lagi.. takde dah pilihan untuk buyer pilih kurier mane nak guna, auto je nasib je kena kurier mane. Sebelum ni ada dah buyer pelik2 rate teruk sebab barang lambat sampai, start arini jatuh lagi terukla rating sebab auto je nasib je kurier tu. Amamz sebut akan start 17hb jun ni, tapi aku cek tadi dah start jadi kat sesetengah produk. Seller2 sini cer cek produk jualan korang camne, maybe kena unlist dulu ke, tukar stock jadi 0 dulu ke camne nak elak kene low rating nanti.

 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register