BTC USD 41,754.1 Gold USD 1,813.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee Seller - Mari kongsi info

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,716
Reaction score
185
Points
48
Yang ni mmg, tah kenapa nk open pada org luar, patut jaga seller local baru tak main harga. Mana2 pun sama, ada je org china perosak market. BTW nk tanya, Yg DFTZ tu kalau dh siap, btl ke org ckp seller malaysia lagi tak boleh cari mkn sb akan di conquer oleh seller china?
betul la. DFTZ tu memendekkan urusaan pos dari seminggu dua ke 3-5hari.DFTZ tu bukan sekadar Malaysia. tapi satu South East Asia ni di handle.
 
Sponsored Post

hairy84

Legendary Member
Joined
Sep 15, 2010
Messages
15,870
Reaction score
35
Points
120
shopee ni aku xkisah sangat kalau seller dari china masuk... yg aku xsyok ..seller dari malaysia sendiri buang harga2 kaw2

kalau buang harga waktu 'sale' contoh 10.10 tu ok la...sebab harga murah time tu je dan kita paham itu 'promosi' ...

ini sepanjang tahun buang harga...
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,716
Reaction score
185
Points
48
shopee ni aku xkisah sangat kalau seller dari china masuk... yg aku xsyok ..seller dari malaysia sendiri buang harga2 kaw2

kalau buang harga waktu 'sale' contoh 10.10 tu ok la...sebab harga murah time tu je dan kita paham itu 'promosi' ...

ini sepanjang tahun buang harga...
kalau seller malaysia x buang harga . diorang beli kat China. kalau beza rm50-rm100 utk satu barang. banyk boleh jimat
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,925
Reaction score
652
Points
126

akkula

Active+ Member
Joined
Jun 22, 2013
Messages
2,689
Reaction score
438
Points
51
salam nak tanya..kalau barang yg seller dah pos, tp dh 3 minggu xsmpai2 jugak..adakah seller akan dapat duit?
dah bt refund 2x..tp seller xtrima..esk tarikh last shopee guarantee...lepas tu duit masuk akaun seller ke?
 

husinlempoyang

Super Active Member
Joined
May 18, 2008
Messages
6,232
Reaction score
70
Points
75
salam.. boleh tanyer soalan tak ni? :D
nak tanya jugak lah.
kalau nak bawak masuk brg kosmetik mcm eyeshadow dari china, kena ada kelulusan jabatan2 tertentu tak?
la ni ada jual barang kat shopee - gewang mancing, tapi time PKP ni, sales drop half dari biasa.. ni sambung lagi PKP.. dijangka drop lagi.. kena beralih kepada produk lain pulak lah.
thanks kepada yang membantu.
 

the.one

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2011
Messages
144
Reaction score
9
Points
15
Kalau jual brg digital yg memerlukan send ke email ( cth ebook, key antivirus dll ).....kat shipping tu nak letak ape ye sbb bila letak pos laju dll...bila buyer beli brg dr kita nnt dia akan minta nombor tracking utk kita isi...
Padahal kita xde pun nombor tracking...
Minta tlg sikit otai2 shopee..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register