BTC USD 41,780.6 Gold USD 1,813.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee Seller - Mari kongsi info

myalizee83

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
2,678
Reaction score
15
Points
25
Biasanya poslaju sampai 5kg klu yg lain2 tu 2kg utk free pos. tu pun belian atas MYR40... bnyk kastemer x paham yg ni sbb walaupun beli atas MYR40 still kena apply voucher free shipping... Kastemer saya paling ramai sabah and sarawak sbb sane market besar. saya ade kastemer cthnya sabah biasanya order 100 pcs MYR70 kalau poslaju biasa. tapi sekarang beli melalui shopee dia jimat hanya perlu bayar dlm MYR30 untuk pos... jimat bnyk dah. nak jual balik brg tu dah boleh untung lagi.
 
Sponsored Post

razi_zul

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2006
Messages
131
Reaction score
1
Points
15
tak adil bagi local seller bila shopee open to china seller jual di shopee..
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,716
Reaction score
185
Points
48
korang yang buat dropship guna shopee kena ada backup plan shopee dah mula guna law Drop off and Pickup utk kategori delivery. nak manual manual key in tracking no dah xde. utk ambil bahagian dalam drop off dan pickup kena ada consigment note dan mesti di PRINT . tulisan tangan x boleh.
 

Mhafiz255

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2015
Messages
239
Reaction score
3
Points
15
tak adil bagi local seller bila shopee open to china seller jual di shopee..

Yang ni mmg, tah kenapa nk open pada org luar, patut jaga seller local baru tak main harga. Mana2 pun sama, ada je org china perosak market. BTW nk tanya, Yg DFTZ tu kalau dh siap, btl ke org ckp seller malaysia lagi tak boleh cari mkn sb akan di conquer oleh seller china?
 

ezura

Super Active Member
Joined
May 24, 2007
Messages
5,888
Reaction score
36
Points
75
Free jer.. Tak ada cas
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,923
Reaction score
652
Points
126
shopee yg masalah ke cimb yg masalah skang ni..

nak wat payment.. kuar error ni ..

Bank system schedule maintenance currently in progress.
Please try again after maintenance window or you may select other payment methods.

td wat direct transfer kat web cimb elok ja...
 

bebird

Super Active Member
Joined
Dec 18, 2008
Messages
5,370
Reaction score
142
Points
73
mohon tunjuk ajar..

sebagai seller.. mcm mana nak daftar free shipping bagi pembelian rm40 ke atas..?
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,444
Reaction score
1,339
Points
231
aku ingat nak pergi china borong barang la...ada sapa2 nak join anak nak pergi sama2...ni first time rasa nak pergi solo cari barang ...pergi kursus semua kedekut ilmu... nak tau kena ikut trip dia orang itu pun belum tentu dapat port atau tempat membeli yg bagus.
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,923
Reaction score
652
Points
126
jgn lupa claim rm10 free shipping x 5 .. dan rm40 free shipping x2 tu..

ni utk buyer mcm den hihi..
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,716
Reaction score
185
Points
48
aku ingat nak pergi china borong barang la...ada sapa2 nak join anak nak pergi sama2...ni first time rasa nak pergi solo cari barang ...pergi kursus semua kedekut ilmu... nak tau kena ikut trip dia orang itu pun belum tentu dapat port atau tempat membeli yg bagus.
Dia sana ada port2 macam lowyat/petaling street jugak.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register