BTC USD 42,254.1 Gold USD 1,776.45
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee Seller - Mari kongsi info

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,902
Reaction score
273
Points
51
aku pernah edit bintang, sbb seller nk bg diskaun next purchase..

boleh edit bintang dan komen.. tp ada tempohnya..

maksudnya seller kna layan customer dlu..

ehh boleh ke..
ok bos, nt saya try.
rosak sales 2 hari lepas dapat komen buruk tu.
hari ini baru jalan balik, time gaji kot
 
Sponsored Post

jabberwock

Active Member
Joined
Feb 25, 2014
Messages
1,488
Reaction score
159
Points
33
Dah start ada prob spam kat shopee... Selalu dapat dm dari spammer pomot barang ntahpape. Mujur shopee laju jugak ban lahanat2 spammer ni.
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,030
Reaction score
675
Points
126
mano seller yg jual powerbank original..

belambak2 kat shopee, tak tau mana satu yg ori..

kalo ada yg tau, cer share
 

myalizee83

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
2,678
Reaction score
15
Points
25
Arini dah setat kan yg 2% tue sebelum ni cas dlm MYR3 klu 1% aje skrg Shopee sudah cas MYR6. Dah lah dia cas atas kos shipping skali. Kalau dia amik atas sales kite pun ok lagi tapi dari total semua kalikan 2%. Lahabau betul. Patutnya 1% pun cukup sbb dahlah duit iklan telan mcm air. Lagi ni cas 2%. Watlau wey...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,964
Points
201
Arini dah setat kan yg 2% tue sebelum ni cas dlm MYR3 klu 1% aje skrg Shopee sudah cas MYR6. Dah lah dia cas atas kos shipping skali. Kalau dia amik atas sales kite pun ok lagi tapi dari total semua kalikan 2%. Lahabau betul. Patutnya 1% pun cukup sbb dahlah duit iklan telan mcm air. Lagi ni cas 2%. Watlau wey...

nak cover kos pos FREE
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,902
Reaction score
273
Points
51
ada customer mesej saya begini..
apa maksud ye?
--
Setting la supaya dapat buat yg free pos tu
Saya jual barang ke sabah pos rm50 lebih pon shopee cover
--

shopee ada tanggung kos pos ke?
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,030
Reaction score
675
Points
126
ada customer mesej saya begini..
apa maksud ye?
--
Setting la supaya dapat buat yg free pos tu
Saya jual barang ke sabah pos rm50 lebih pon shopee cover
--

shopee ada tanggung kos pos ke?

ado.. rm5.30 ...

kalo kos shipping lebih mahal contoh mcm rm10.30 , tolak rm5.30 (shopee tanggung), buyer kene bayar rm5 ja
 

Mitokondrion

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Nov 25, 2008
Messages
11,897
Reaction score
339
Points
141
kepada smua seller2 shopee kt cg ni, buat poslaju lah sbg option courier korg.. kalau bukan kita nk support syarikat melayu, sape lg?

abg poslaju kenal rumah2 kt kmpg walaupun jauh di ceruk pelusuk kmpg mana pun berbanding dhl, gdex dsbgnya..

lg 1, nmpk mcm shopee nk boikot poslaju, kebykn tulis poslaju lewat sehari berbnding mana2 courider yg lain.
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,964
Points
201
ada customer mesej saya begini..
apa maksud ye?
--
Setting la supaya dapat buat yg free pos tu
Saya jual barang ke sabah pos rm50 lebih pon shopee cover
--

shopee ada tanggung kos pos ke?

mana ada shoppe tanggung kos pos sampai rm50 lebih...

kecuali penjual yang tanggung adalah...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register