BTC USD 61,222.4 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shopee? Lazada? PrestoMall?? Portal Online Shopping paling best bagi korang..

Portal Shopping Pilihan

  • Shopee

    Votes: 28 80.0%
  • Lazada

    Votes: 14 40.0%
  • Zalora

    Votes: 1 2.9%
  • PrestoMall

    Votes: 0 0.0%
  • Aliexpress

    Votes: 1 2.9%
  • Others

    Votes: 1 2.9%
  • Taobao

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    35

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
16,943
Reaction score
6,531
Points
321
sebelum zaman shopee lazada...aku selalu beli di lelong.com.my...hehe

Lelong lambat..
Patutnya dh bangunkan system yg lebih teratur..

Kemudian dengan mudah lazada take over..

Aku pun beralih kpd lazada.. Masa tu lazada free shipping..

Alih² shoppe pulak masuk gameplay..

Teros aku tinggalkan lazada..

Shoppe model bisness dia agak pelik sikit..

Dia open free shipping tu yg ramai pembeli..

Dalam masa yg sama dia setup iklan produk dan iklan official stor..

Boleh la cover dia punya costing..
 
Sponsored Post

[email protected]

Super Active Member
Joined
Dec 7, 2011
Messages
9,671
Reaction score
142
Points
83
untung lazada & shopee dapat maklumat semua...
tapi bende skang nie susah nak elak...maap cakap la...last2 melayu nak niaga pun tak boleh..kenape??
memula melayu niaga letak sekian harga...laju org beli...
pastu lajada/sopie nie...dapat analisis...
pap...amik design wat kat china ke betnam....
kua hampir same...tarok harga bapak murah....org pun beralih dari seller melayu ke tah sape2 seller...
ni bahaya platform2 mcm nie...

mcm dulu la....hypermarket2 mcm giant/tesco bukak...kedai runcit mengeluh...
tapi bile masuk era online.....giant yg tak berubah...banyak tutup dah cawangan...

bio le mahal sikit sposen doposen...baik beli dgn yg kita tau...
-my 2 cents-
 

biomedik2

Super Active Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,093
Reaction score
2,034
Points
151
untung lazada & shopee dapat maklumat semua...
tapi bende skang nie susah nak elak...maap cakap la...last2 melayu nak niaga pun tak boleh..kenape??
memula melayu niaga letak sekian harga...laju org beli...
pastu lajada/sopie nie...dapat analisis...
pap...amik design wat kat china ke betnam....
kua hampir same...tarok harga bapak murah....org pun beralih dari seller melayu ke tah sape2 seller...
ni bahaya platform2 mcm nie...

mcm dulu la....hypermarket2 mcm giant/tesco bukak...kedai runcit mengeluh...
tapi bile masuk era online.....giant yg tak berubah...banyak tutup dah cawangan...

bio le mahal sikit sposen doposen...baik beli dgn yg kita tau...
-my 2 cents-

Setuju dengan tuan.
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
32,197
Reaction score
4,196
Points
236
Lazada Malaysai kini telah mengeluarkan beberapa data menarik berkaitan jualan 11.11 yang diadakan pada minggu ini. Menurut Lazada, jualan 11.11 pada tahun 2020 ini sekali lagi berjaya memecahkan rekod mereka, mengatasi angka jualan pada 2019 yang lepas.

Menurut Lazada, sejumlah jenama berjaya mencatatkan rekod mereka tersendiri melalui platform Lazada. Antaranya adalah Lancôme, Xiaomi Global dan juga OnePlus Flagship Store – yang mana, masing-masing berjaya mencatatkan rekod jualan sehari mengatasi RM1 juta.

Lazada turut mengatakan PKS yang menyertai Lazada sejak bulan Mac lepas turut kini menjadi lebih 40% daripada penjual aktif, dan telah berjaya menjual lebih 680,000 barangan pada tarikh sama.

Disamping pada platform edagang, Lazada turut berjaya menawarkan pengalaman baik untuk penghantaran, dan mengatakan telah menghantar lebih 50,000 tempahan dalam masa 24 jam selepas jualan 11.11.

Bagi anda sendiri, adakah anda berbelanja di Lazada pada 11.11 yang lepas?

Screenshot-3156.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register