Sheikh Yusuf Estes is coming to Malaysia

CG Sponsors




Asyraf

Freshie
Joined
Oct 26, 2008
Messages
18
Reaction score
21
Points
8




Brief Profile

Yusuf Estes PhD. (born 1944), is an American convert to Islam and Chairman of "the Muslim Foundation International", an Islamic Promotional and Missionary Organization dedicated to spreading the message of al-Islam according to the Quraan, Sunnah. He was brought up in a Protestant Christian family; members of the Disciples of Christ. Estes was known then as "Skip Estes".

From 1962 until 1990, he had a varied career as a music minister, preacher, and the owner of Estes Piano and Organ Company. He lived in Texas and Florida In 1991, Estes had business dealings with an Egyptian Muslim called Muhammad. He learned about the religion firsthand and converted to Islam the same year along with his wife, father, and step mother. He has since pursued Arabic Language and Quraanic Studies in Egypt, Morocco and Turkey.

As of 2006, Yusuf Estes has been regularly appearing on Peace TV, which is a 24/7 Islamic channel that is broacasted to many countries around the globe.





 
Last edited:
Sponsored Post

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,998
Reaction score
207
Points
133
Ni salah sorang yg aku respect sangat. Ramai gak masuk Islam atas usaha2 beliau. Yusuf Islam (Cat Steven) pun mengucap syahadah di depan beliau. Sebahagian mayarakat Mat Saleh yg tak berapa endah ngan Ahmad Deedat (bias skin colour kot) dapat dengar & appreciate Yusuf Estes ni & ramai gak peluk Islam.
Walaupun aku jumpa Nurul Izah harini, aku lebih teringin nak bersalam ngan Yusuf Estes Ni!!!!!!:D:D:D pelik!....
 

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,656
Reaction score
219
Points
83
Ahmad deedat ok gak....ayat die bagus...Yang Yusuf ni first time dengar...
 

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
free entry ke kene book seat utk dgr ucapan die nih?
 

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,998
Reaction score
207
Points
133
Ahmad deedat ok gak....ayat die bagus...Yang Yusuf ni first time dengar...

Usaha2 Ahmad Deedat di teruskan oleh Dr Zakir Naik yg juga banyak hafal Quran, Hadis, macam2 bible & kitab2 hindu pun tau memudahkan berbahas ngan non-muslim. Yusuf Estes pula mat saleh Christian preacher yg cuba covert org Islam ke Christian, tapi dia pulak yg convert ke Muslim selepas tau tentang Islam.
Yusuf Estes lebih banyak aktif di USA. MatSaleh2 USA pun mungkin lebih receptive & curious pada Yusuf Estes sebab intrigue ngan Preacher Christian Ong Putih masuk Islam. Kira macam same product, different market la walaupun ada overlap sikit.
Tapi buat masa ni, bagi aku Dr Zakir Naik & Yusuf Estes ni yg top, mengislamkan ramai org, yg lain2 tu bawah sikit.
 

Asyraf

Freshie
Joined
Oct 26, 2008
Messages
18
Reaction score
21
Points
8
free entry ke kene book seat utk dgr ucapan die nih?
ceramah nie free, tak perlu tempah seat, macam dgr ceramah di surau/masjid.

Meh kite dtg beramai2 meriahkan suasana, ajak kawan2 especially the non muslim, sheikh nie expert dlm chirisnity.

Bulan lepas dier dtg tempat aku bagi ceramah, tengah2 bagi cermah tu ada sorang mat salleh convert masuk islam. Alhamdullilah;;);;);;)
 

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
ceramah nie free, tak perlu tempah seat, macam dgr ceramah di surau/masjid.

Meh kite dtg beramai2 meriahkan suasana, ajak kawan2 especially the non muslim, sheikh nie expert dlm chirisnity.

Bulan lepas dier dtg tempat aku bagi ceramah, tengah2 bagi cermah tu ada sorang mat salleh convert masuk islam. Alhamdullilah;;);;);;)
ramai x org dtg besenye?
kalo ramai sgt nk kene bajet
timing nk gerak gi tmpt ceramah die tuh....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register