BTC USD 56,838.8 Gold USD 1,833.41
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Share tentang musang anda

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
Siapa kat sini pernah bela musang? Boleh share sini tak macam mana cara penjagaan musang yang betul? :)cgrock

Ini contoh anak musang berusia lebih kurang sebulan lebih :)

dsc00380jj8.jpg
 
Sponsored Post

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
ni bende baru nih....
besenye org bele ayam
dan nk elak serangan musang aje....
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
131
Points
73
rasanya nak kena ada lesen la bela musang ni...

rasanya la....
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
rasanya nak kena ada lesen la bela musang ni...

rasanya la....

a'a memang nak kena ada lesen pun :D

So sapa penah bela boleh share tak?

Musang ni ada pelbagai jenis. Ada musang makan daging, dan ada makan buah.

Macam musang kat atas tu hanya makan buah.

Ha, korang pernah dengar tak dulu sapa ada kebun kopi akan bela musang supaya musang makan biji kopi dah berak. Then baru depa kutip biji kopi tu. :)cgrock
 

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
a'a memang nak kena ada lesen pun :D

So sapa penah bela boleh share tak?

Musang ni ada pelbagai jenis. Ada musang makan daging, dan ada makan buah.

Macam musang kat atas tu hanya makan buah.

Ha, korang pernah dengar tak dulu sapa ada kebun kopi akan bela musang supaya musang makan biji kopi dah berak. Then baru depa kutip biji kopi tu. :)cgrock

xpnah dgr lak.... tp ade antara
biji kopi plg mahal dunia
didapati dr proses similar....
cume aku xingat binatang mana
yg mkn dan buang tuh....
lps tu br diorg kutip....
dan dijual dgn harga yg mahal....
:):):):):):):):):):):):)
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
xpnah dgr lak.... tp ade antara
biji kopi plg mahal dunia
didapati dr proses similar....
cume aku xingat binatang mana
yg mkn dan buang tuh....
lps tu br diorg kutip....
dan dijual dgn harga yg mahal....
:):):):):):):):):):):):)

Ini pun jiran saya yang bagitau. Sebab dulu pakcik tu duduk kat kampung. So kat kampung dia ada la orang tanam kopi. Dulu memang kena bela musang sebab macam mana la depa nak kutip biji kopi yang halus tu.

Paling best musang ni berak tak busuk. Ye la asyik makan buah je :)cgrock
 

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
54
Points
75
kat arrea rumah riss musang liar mmg bersepah... beranak pinak atas rooftop.
selalu berlegar2 atas tiang letrik, pokok and electrocuted, jatuh kat jalan raya depan umah - kitorang gak yg kena kutip n buang.
dulu habis ayam2 belanda abah kita dia bedal ufff...

:(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register