BTC USD 24,162.5 Gold USD 1,781.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Share pengalaman beli recon Vellfire atau Alphard

beekachoo

Fun Poster
Messages
143
Joined
Jan 13, 2016
Messages
143
Reaction score
19
Points
15
Maintenance pun boleh tahan jugak. Minyak engine, minyak gear harga boleh tahan tu. Kena pikir juga
 
Sponsored Post

thehornbill

Fun Poster
Messages
777
Joined
Dec 31, 2020
Messages
777
Reaction score
234
Points
23
Maintenance pun boleh tahan jugak. Minyak engine, minyak gear harga boleh tahan tu. Kena pikir juga

Tu lah. Tgh pikir juga.
Antara 2 ni
1. Mazda cx8
2. Vellfire ZA 2019

Dua dua ada kelebihan dan kekurangan
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
7,111
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
7,111
Reaction score
1,237
Points
151
Tu lah. Tgh pikir juga.
Antara 2 ni
1. Mazda cx8
2. Vellfire ZA 2019

Dua dua ada kelebihan dan kekurangan
Cx8 kwn dah try bwk.. mmg selesa..snyp je kt dlm tu.. langgar lubang pun xrasa.. sbb suv.. cuma xbole compare size la dgn velfire.. kalau vellfire ni mcm bwk van yg canggih je rasa dia.. tp space besar.. kalau family anak 3 ke atas mmg sesuai la pkai vellfire ni utk keselesaan..
 

thehornbill

Fun Poster
Messages
777
Joined
Dec 31, 2020
Messages
777
Reaction score
234
Points
23
Cx8 pakej pun bagus jugak. 5 tahun free service, free labour, free engine oil and gear oil. 5 year warranty.
 

Jackhalid

Super Active Member
gem
Messages
7,140
Paid Membership
Joined
May 24, 2008
Messages
7,140
Reaction score
1,601
Points
151
Cx8 pakej pun bagus jugak. 5 tahun free service, free labour, free engine oil and gear oil. 5 year warranty.

tq bukak thread ni. saya pun tgh survey nak angkat vellfire/alphard. :)
 

Jackhalid

Super Active Member
gem
Messages
7,140
Paid Membership
Joined
May 24, 2008
Messages
7,140
Reaction score
1,601
Points
151
Tengok kat kedai mana? Dah ushar zaman motors. Not bad.
belum lagi. tunggu ada wang nya haha.

saya duduk batu caves. mgkin survey di izuwan automobiles kot. dia sebelum petronas karak tu, belah kiri. banyak stok vf/alphard dia.
 

thehornbill

Fun Poster
Messages
777
Joined
Dec 31, 2020
Messages
777
Reaction score
234
Points
23
belum lagi. tunggu ada wang nya haha.

saya duduk batu caves. mgkin survey di izuwan automobiles kot. dia sebelum petronas karak tu, belah kiri. banyak stok vf/alphard dia.

Saya pun baru baru nak survey. Zaman motors ni abang pernah beli bmw. Pastu ada kawan beli honda stepwagon.
 

intermilan1979

Fun Poster
Messages
258
Joined
Jan 30, 2016
Messages
258
Reaction score
29
Points
20
Top 3 untuk 7 seater pada aku ada kelas masing masing. Cx8, kia carnival dan vellfire.

Kia carnival 22 ni memang up to date. Drive mode ada 4, luas, cantik, mewah. Tapi, 2 pomen yang aku bincang, semua suruh aku jangan ambik kia.

Mazda cx 8 driving experience best gila. Aku try yang 2020 punye la, bukan yang 2022. Rasa macam 40kmph bila tgk meter 120kmph. Smooth tak rasa apa. Tapi,kargo sempit pula. Nak jalan jauh, kena buat compartment kat atas la kalau nak beli.

Balance untuk 2 model kat atas, pada aku vellfire la.

Apa pendapat korang?

Benda rekon ni, kena ada network mekanik atau kawan kawan mekanik baru senang. Apa apa boleh berlaku. Berbanding kete baru.
 

momoque

Legendary Member
gem
Messages
11,329
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,329
Reaction score
435
Points
141
Minat juga Vell & Alphard

Tapi...tggu CRV barulah...brand new...ade warranty lg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register