Share Kuliyah Subuh yang anda dengar

CG Sponsors




ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
738
Points
166

Saya nak kongsikan kuliyah subuh yang saya dengar. Korang pun kongsikan la ye. :)

Pagi tadi abis dah bab TAUBAT. Ustaz tu kata bab taubat tu stat bulan 6 yang lepas ni baru habis. Sapa yang tak taubat-taubat jugak tak tau la :((


Ini antara point yang saya dapat:

Ketawa sikit maka kamu akan banyak menangis :)

Larangan menjadi pelawak #:-S

Jika kita lagha, ubatnya ialah zikrullah :)

Hasil yang dapat dengan menjadi pelawak adalah HARAM #:-S

Jahiliyah ialah orang yang ingkar perintah Allah

Dakwah melalui filem HARAM (sebab ada adegan pegang bukan muhrim)

Wallhu a'alam


Maaf saya tak sempat nak explain. Ada hal ni..

P/s: ni minggu lepas, baru saya nak post. minggu ni nanti ye. nak p kedai Az-Zain ni
 
Last edited:
Sponsored Post

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
738
Points
166

Saya nak kongsikan kuliyah subuh yang saya dengar. Korang pun kongsikan la ye. :)

Pagi tadi abis dah bab TAUBAT. Ustaz tu kata bab taubat tu stat bulan 6 yang lepas ni baru habis. Sapa yang tak taubat-taubat jugak tak tau la :((


Ini antara point yang saya dapat:

Ketawa sikit maka kamu akan banyak menangis :)

Larangan menjadi pelawak #:-S

Jika kita lagha, ubatnya ialah zikrullah :)

Hasil yang dapat dengan menjadi pelawak adalah HARAM #:-S

Jahiliyah ialah orang yang ingkar perintah Allah

Dakwah melalui filem HARAM (sebab ada adegan pegang bukan muhrim)

Wallhu a'alam


Maaf saya tak sempat nak explain. Ada hal ni..

P/s: ni minggu lepas, baru saya nak post. minggu ni nanti ye. nak p kedai Az-Zain ni

Satgi saya nak taruk yang minggu ni punya lak :D

:)cgrock
 
Last edited:

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
teros terang ..da lame banget x dengar kuliah subuh nehh:((.. more than 10 years..uhh.. klu dulu2 ada gak dengar kt radio/tv... leh dikira ngan jari dengar kuliah subuh kt masjid/surau:((
ya Allah..ampuni la segala dosa2 ku ini..amin
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
738
Points
166
maaf la... saya SIBUK.. SIBUK sampai tak sempat nak post pasal kuliyah subuh untuk minggu ni... tapi boleh pulak SIBUK posting kat tempat lain dulu.. Maaf sekali lagi...
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
738
Points
166
Esok hari sabtu. Selalunya masjid atau surau berhampiran rumah kita ada kuliyah subuh. seSIBUK mana pun kita jom sama-sama curi masa sikit untuk dengar dan pastu share kat thread ni ye :)
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
738
Points
166
Esok hari sabtu. Selalunya masjid atau surau berhampiran rumah kita ada kuliyah subuh. seSIBUK mana pun kita jom sama-sama curi masa sikit untuk dengar dan pastu share kat thread ni ye :)
Alhamdulillah nanti saya share sini ye.

P/s: betapa SIBUKnya saya samapai tak sempat nak share kat sini :((
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
738
Points
166
SIBUK SIBUK dan terus SIBUK...

inilah perkataan yang sesuai untuk diri saya. SIBUK sampai langsung tak usaha untuk share apa yang saya dengar kat sini :(

mohon kemaafan atas kelemahan diri saya... :((
 

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,650
Reaction score
218
Points
73
Nape jadi pelawak haram ek? Nak tau gak nih
 

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,650
Reaction score
218
Points
73
Abis la nabillll...dah la raja lawak...zizan johan sumer pun sama pasal rancangan lawaking huhu...
 

mar_design

Fun Poster
Joined
Oct 11, 2008
Messages
233
Reaction score
26
Points
20
Nape jadi pelawak haram ek? Nak tau gak nih
Allah berfirman "barangsiapa yang banyak ketawa di dunia, dia akan banyak menangis di akhirat kelak"

bila kita ketawa mudah ke kita nak ingat Allah, agak mustahil klu boleh ingat allah. lagi pulak benda yang kita gelakkan tu sesuatu yg tak memberi manfaat.. jadi dengan kita ketawa kita boleh jadi lalai.. sebab tu lah haram jadi pelawak ni... harap sedikit sebanyak boleh bantu...:">:">
 
Sponsored Post
Top
Log in Register