BTC USD 23,123.4 Gold USD 1,927.96
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Share Kuliyah Subuh yang anda dengar

ahib0205

Legendary Member
gem
Messages
19,329
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
746
Points
166
23110806562gq7.jpg

Saya nak kongsikan kuliyah subuh yang saya dengar. Korang pun kongsikan la ye. :)

Pagi tadi abis dah bab TAUBAT. Ustaz tu kata bab taubat tu stat bulan 6 yang lepas ni baru habis. Sapa yang tak taubat-taubat jugak tak tau la :((


Ini antara point yang saya dapat:

Ketawa sikit maka kamu akan banyak menangis :)

Larangan menjadi pelawak #:-S

Jika kita lagha, ubatnya ialah zikrullah :)

Hasil yang dapat dengan menjadi pelawak adalah HARAM #:-S

Jahiliyah ialah orang yang ingkar perintah Allah

Dakwah melalui filem HARAM (sebab ada adegan pegang bukan muhrim)

Wallhu a'alam


Maaf saya tak sempat nak explain. Ada hal ni..

P/s: ni minggu lepas, baru saya nak post. minggu ni nanti ye. nak p kedai Az-Zain ni
 
Last edited:
Sponsored Post

ahib0205

Legendary Member
gem
Messages
19,329
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
746
Points
166
23110806562gq7.jpg

Saya nak kongsikan kuliyah subuh yang saya dengar. Korang pun kongsikan la ye. :)

Pagi tadi abis dah bab TAUBAT. Ustaz tu kata bab taubat tu stat bulan 6 yang lepas ni baru habis. Sapa yang tak taubat-taubat jugak tak tau la :((


Ini antara point yang saya dapat:

Ketawa sikit maka kamu akan banyak menangis :)

Larangan menjadi pelawak #:-S

Jika kita lagha, ubatnya ialah zikrullah :)

Hasil yang dapat dengan menjadi pelawak adalah HARAM #:-S

Jahiliyah ialah orang yang ingkar perintah Allah

Dakwah melalui filem HARAM (sebab ada adegan pegang bukan muhrim)

Wallhu a'alam


Maaf saya tak sempat nak explain. Ada hal ni..

P/s: ni minggu lepas, baru saya nak post. minggu ni nanti ye. nak p kedai Az-Zain ni


Satgi saya nak taruk yang minggu ni punya lak :D

:)cgrock
 
Last edited:

ahib0205

Legendary Member
gem
Messages
19,329
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
746
Points
166
Esok hari sabtu. Selalunya masjid atau surau berhampiran rumah kita ada kuliyah subuh. seSIBUK mana pun kita jom sama-sama curi masa sikit untuk dengar dan pastu share kat thread ni ye :)

Alhamdulillah nanti saya share sini ye.

P/s: betapa SIBUKnya saya samapai tak sempat nak share kat sini :((
 

mar_design

Fun Poster
Messages
233
Joined
Oct 11, 2008
Messages
233
Reaction score
26
Points
20
Nape jadi pelawak haram ek? Nak tau gak nih

Allah berfirman "barangsiapa yang banyak ketawa di dunia, dia akan banyak menangis di akhirat kelak"

bila kita ketawa mudah ke kita nak ingat Allah, agak mustahil klu boleh ingat allah. lagi pulak benda yang kita gelakkan tu sesuatu yg tak memberi manfaat.. jadi dengan kita ketawa kita boleh jadi lalai.. sebab tu lah haram jadi pelawak ni... harap sedikit sebanyak boleh bantu...:">:">
 
Sponsored Post

Top
Log in Register