BTC USD 54,293.4 Gold USD 1,792.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Shahidan mahu debat terbuka diadakan secara tertutup

eboss

CG Hardcore
Messages
85,652
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
KUALA LUMPUR: Ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno, Datuk Seri Shahidan Kassim berkata debat terbuka tidak wajar dilaksanakan.


Menurutnya, debat tersebut wajar dilakukan secara tertutup yang dihadiri oleh anggota-anggota perwakilan mengikut sayap Umno sahaja.


“Saya tak setuju dengan debat terbuka tapi kalau debat itu diadakan secara tertutup saya setuju,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri anjuran Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim) di sini hari ini.


Jelas Shahidan, debat yang diadakan secara tertutup memberi peluang kepada para perwakilan sayap Umno menilai kebolehan calon-calon yang bertanding.


Beliau yang juga Naib Presiden Perkim berkata, jika debat tersebut hanya diadakan antara calon Ketua Pemuda, Khairy Jamaluddin dan Datuk Mukhriz Mahathir, ia akan menimbulkan pergeseran antara kedua-dua pihak.


“Kenapa perlu Khairy dan Mukhriz sahaja? Kenapa tak masukkan Puteri, Wanita serta calon-calon yang bertanding MT juga patut dimasukkan...barulah adil,” katanya.


Ketika diminta mengulas mengenai ugutan melalui khidmat pesanan ringkas (sms) yang diterima Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna yang juga Ketua Umno Bahagian Johor Baharu, Datuk Shahrir Abdul Samad, Shahidan menyifatkan golongan yang menghantar sms sebagai pengecut kerana tidak berani muncul di khalayak ramai.


Baru-baru ini Shahrir menerima lebih 10 sms berbaur ugutan agar mencalonkan gandingan pemimpin tertentu bagi jawatan tertinggi pada pemilihan Umno Mac depan.


Beliau yang juga Ketua Perhubungan Umno Negeri Perlis berkata penerima sms berkenaan perlu juga membuat penilaian terhadap sms yang diterima.


“Sms yang diterima ini perlu juga kita lihat dan bagaimana kita nak tafsirkan balik tentang ugutan-ugutan. Saya ada juga dapat 4-5 sms seperti itu.


“Kalau pada saya ia tak bagi kesan sangat tapi kita kena tengok juga kalau dia hantar pada banyak orang dan kita cerita sms itu dia akan jadi isu," katanya.


Tegasnya, ugutan melalui sms tidak sepatutnya berlaku diperingkat pemilihan calon dan budaya negatif seperti itu wajar dihapuskan.


“Ugutan ini tidak hanya tertumpu pada politik semata-mata kerana ia berlaku disemua peingkat,” katanya.


Beliau juga Bekas Menteri Besar Perlis pada masa yang sama turut menyarakan pihak berwajib tertutamanya kerajaan harus mengambil langkah-langkah tertentu untuk mengatasi masalah berkenaan.

Contoh: Macam wanita umno pakai tudung...tutup tapi buka...buka tapi tutup

:eek::eek::eek::eek:
 
Sponsored Post

fazarudin

Legendary Member
Messages
10,989
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,989
Reaction score
258
Points
136
cmne rupe tuh eboss?
:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Macam nih


Sebelum
noraini%20ahmad.jpg


Selepas
DSC00087.jpg
 

dragger

Super Active Member
Messages
8,548
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
x paham la..apa yg bukak? apa yg tutup?huhuhuhu....
sama mcm rumah kos rendah, tapi mahal
 

alonso

CG Hardcore Club
Messages
62,520
Paid Membership
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
nama debat terbuka
tp tertutup plk
camne tu??:eek:
 

EncikEx

Legendary Member
Messages
12,106
Joined
Mar 21, 2007
Messages
12,106
Reaction score
164
Points
123
mcm2 laa umNO ni...
malas nak layan...
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register