sewakan tanah untuk pemancar dan telco

Recommended Brokers


amir_amalina

Freshie
Joined
Apr 23, 2017
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
Rilek bro... X yah Layan diorang yg certa mcm2 tu.. Hee.. Klu bro Ada Tanah sendiri n dkt area tu xda coverage dgi, Celcom, n maxxis. Bro ble cadangan tmpt dgn diorng ni utk buat pencawang.. Tp Keputusan brgantung Pda diorng lh
 
Sponsored Post

apam86

Active Member
Joined
Mar 3, 2006
Messages
1,946
Reaction score
3
Points
35
atuk den punya tanah dlm 1600 sbulan... rm400 kene bg runner sbb dia jd org tengah antara dg dgn owner tanah... tanah area sebelah uitm segamat.. tanah kebun... kontrak setahun2.. baru masuk tahun kedua
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
Aku buat freelance site acquisition utk telco.

Ok..meh aku sembang ciri2 tanah yang dikehendaki.

Telco ada 1 team planning.
Team planning ni yg akan collect maklumat dr SC, dr komen2, dari keperluan expend coverage.

So, biasanya mereka akan bg satu koordinat dan utk 4G, radius sekarang dh tinggal +/-50m... susah dh nak dpt site kalau dlm pekan, kalau kat kg, senang lagi.

Baru2, ni, baru acquired site utk toot..
Boleh dapat 2k sebulan dah sekarang.

X kira jenis dan tinggi structure.
Keluasan tapak +/- 30' x 30' ( biasa mereka akan guna 10' x 7' tgk jenis structure).
 

sufian_adi

Active Member
Joined
Feb 19, 2006
Messages
1,420
Reaction score
5
Points
25
Aku buat freelance site acquisition utk telco.

Ok..meh aku sembang ciri2 tanah yang dikehendaki.

Telco ada 1 team planning.
Team planning ni yg akan collect maklumat dr SC, dr komen2, dari keperluan expend coverage.

So, biasanya mereka akan bg satu koordinat dan utk 4G, radius sekarang dh tinggal +/-50m... susah dh nak dpt site kalau dlm pekan, kalau kat kg, senang lagi.

Baru2, ni, baru acquired site utk toot..
Boleh dapat 2k sebulan dah sekarang.

X kira jenis dan tinggi structure.
Keluasan tapak +/- 30' x 30' ( biasa mereka akan guna 10' x 7' tgk jenis structure).
mcmana ye nak propose...saya ada tanah tgen procedurenya camne ek..
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
mcmana ye nak propose...saya ada tanah tgen procedurenya camne ek..
Hanya planner telco tau mana nak pacak.
Tanah strategik mcm mana pun, kalau x kena point koordinat, mmg x boleh buat apa.

Daerah sabak bernam ni, tanah suku sakat aku punya banyak.. satu pun x boleh nak masuk dlm list.
 

hellspermaster

Active+ Member
Joined
Aug 23, 2013
Messages
2,942
Reaction score
75
Points
45
Hanya planner telco tau mana nak pacak.
Tanah strategik mcm mana pun, kalau x kena point koordinat, mmg x boleh buat apa.

Daerah sabak bernam ni, tanah suku sakat aku punya banyak.. satu pun x boleh nak masuk dlm list.
Ada pape cara nk kontek tuan?. Saya ada bnyak tanah tp xtaw potensi.
 

stonz

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,243
Reaction score
117
Points
43
Aku buat freelance site acquisition utk telco.

Ok..meh aku sembang ciri2 tanah yang dikehendaki.

Telco ada 1 team planning.
Team planning ni yg akan collect maklumat dr SC, dr komen2, dari keperluan expend coverage.

So, biasanya mereka akan bg satu koordinat dan utk 4G, radius sekarang dh tinggal +/-50m... susah dh nak dpt site kalau dlm pekan, kalau kat kg, senang lagi.

Baru2, ni, baru acquired site utk toot..
Boleh dapat 2k sebulan dah sekarang.

X kira jenis dan tinggi structure.
Keluasan tapak +/- 30' x 30' ( biasa mereka akan guna 10' x 7' tgk jenis structure).
SC tu hape???? tak ramai paham singkatan2 nih..cuba tulis penuh bagi orang senang paham sikit....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register