sewakan tanah untuk pemancar dan telco

Recommended Brokers


amir_amalina

Freshie
Joined
Apr 23, 2017
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
saya mulakan dulu ye... saya ada tanah bukit di kg sekali ada company under digi dtg cari saya...company mahu saya sewa tanah bukit ni utk diorng buat pencawang digi..
1) bape ye harga sewa tanah bukit untuk pencawang digi masa kini?
2) sapa2 pernah disewa tanah oleh company digi untuk pemncar diorang ble
tlg share pengalaman..?
3) harga sewa tanah bergantung pada jenis pencawang ke atau keluasaan sewaan bagi tapak pemancar?
 
Sponsored Post

lpsoldier007

CG Top Poster Club
Joined
Dec 22, 2010
Messages
24,386
Reaction score
485
Points
131
Bab rate, ikut tempat. Kalau area bandar, boleh la sampai RM5k sebulan.

Kalau area ceruk hulu, kampung2, RM 2k sebulan dah kira nasib baik. Kalau kita mintak up, dia cari tempat lain. Huhu.
 

amir_amalina

Freshie
Joined
Apr 23, 2017
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
sewakan tanah untuk pemancar dan teleko

saya mulakan dulu ye... saya ada tanah bukit di kg sekali ada company under digi dtg cari saya...company mahu saya sewa tanah bukit ni utk diorng buat pencawang digi..
1) bape ye harga sewa tanah bukit untuk pencawang digi masa kini?
2) sapa2 pernah disewa tanah oleh company digi untuk pemncar diorang ble
tlg share pengalaman..?
3) harga sewa tanah bergantung pada jenis pencawang ke atau keluasaan sewaan bagi tapak pemancar?:)
 

amir_amalina

Freshie
Joined
Apr 23, 2017
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
yeke...memang diorng akan bayar bwah RM 2k sebulan..X Kira lah bape keluasaan tapak pemancar n jenis pemancar diorng nk pasang...?
 
Last edited:

CL's

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
ayah mertua aku ada sewakan tapak dia utk pemancar....
dorang bayar RM1500 sebulan...
kemudian revise balik lepas 5 tahun naik RM1700...
latest tak tau berapa....
kawan aku sewakan tanah dia tepi highway....
company bayarkan dia RM2500 sebulan...
skrg rasanya dah cecah RM3k kot...
 

tokmudin

Legendary Member
Joined
Aug 18, 2010
Messages
11,745
Reaction score
367
Points
131
tanah nenek kat kg skang disewakan utk pemancar celcom..dah lama, masuk tahun ke 10 gitu lah ..masa tu harga RM4k sebulan..keluasan anggaran hamba dlm 40'X50' gitu lah..sewaan tu celcom yg offer..skang tak tau la sbb maybe dah review agreement baru..
tanah surau perumahan kat kg sebelah disewakan ke Digi ..sebulan RM2k lau tak silap ..keluasan mcm kecik sikit.
 

amir_amalina

Freshie
Joined
Apr 23, 2017
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
kalu company digi sewa tanah utk pasang pemancar...bape tahun ye kontrek diorng? kalu bukit tu dkt dgn jln lama kg..berbeza ke harga sewaan tapak pemancar.. ?
 

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
76
Points
30
ada lubang ke biar diorang pasang kt tanah kita.. hahaha
 

iwan007

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2014
Messages
182
Reaction score
8
Points
15
besntyerr... aku pun harap sangat telco datang cari aku untuk sewa tanah aku.. bulan2 dapat duit boleh start buat bisness kecik2 dulu


pening kepala dengan masalah opis. opis politik la. mcm2 hish.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register