sewa rumah vs beli rumah?

CG Sponsors




donnie2009

Freshie
Joined
Jan 5, 2009
Messages
14
Reaction score
0
Points
3
yang mana lebih sesuai .bilakah sesuai masanya untuk beli rumah?
 
Sponsored Post

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
yang mana lebih sesuai .bilakah sesuai masanya untuk beli rumah?
pendapat aku, baik beli umah skrng, ekonomi teruk, bank pon dah turunkan BLR tu...makin lame makin mahal, rugi x beli mase minyak blom naik harge...tapi sape tau kan
 

chikabee

Active Member
Joined
Sep 19, 2006
Messages
1,195
Reaction score
1
Points
25
a'ah baik beli rumah la klu ada duit lebihkan..utk jangka masa pjg..
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,179
Reaction score
1,041
Points
1,101
tgk situasi la..kalu jenis hidup cam orang nomad..better sewe...kalu mmg dah bermastautin situ jer..beli la...
 

putat76

Banned
Joined
Mar 25, 2008
Messages
4,909
Reaction score
1
Points
25
tgk situasi la..kalu jenis hidup cam orang nomad..better sewe...kalu mmg dah bermastautin situ jer..beli la...
hehehehe sian kalau jadi orang nomad ni
nak beli takut kena pindah
nak sewa mahal :)
tapi pada aku better ada umah sendiri
sekurang2 nya ada la tempat kita nak berteduh nanti :)
 

Ridzuan_AIA

Active+ Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
3,021
Reaction score
241
Points
33
bg pendapat aku lak, beli rumah is always the best choice, tetapi kalau kewangan x mengizinkn, sewa dulu dan kalau dh selesa pada rumah tu, cuba la buat perjanjian dgn owner sewa beli :D

kerna benda paling baik adalah apabila sesuatu itu milik anda dan bukan milik org lain, kerna sesutu milik anda itu akan kekal bersama anda selamanya.....just my 2 cents :D
 

Bizzport786

Active Member
Joined
Oct 20, 2006
Messages
1,544
Reaction score
4
Points
25
Kena beli... kalau tak rumah sendiri nanti.. kalau dah pejam mata.. anak2 nak duduk mana?
 

zackmuska

Junior Member
Joined
Jan 23, 2009
Messages
77
Reaction score
0
Points
6
kalau dh mampu, bt pe nk lengah lg kan..elok beli la..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register