Seven Star Capital S/B - Syarikat pinjaman wang berlesen area kl/selangor

Recommended Brokers


carriefire

Freshie
Joined
Jun 9, 2013
Messages
41
Reaction score
0
Points
6
Tak semua pinjaman berlesen macam ahlong. Kadang - kadang yg buat jadi mcm ahlong tu ejen yang tak bertanggunjawab la. Diorang nak buat sales je dan tak jelaskan tnc kat peminjam betul betul. Lepas tu janji macam - macam kat perminjam.
 
Last edited:
Sponsored Post

carriefire

Freshie
Joined
Jun 9, 2013
Messages
41
Reaction score
0
Points
6
Ikut pengalamn saya, pinjaman bank susah sikit nak lulus kalau pinjaman peribadi senang sikit nak lulus. Tapi untuk pekerja kerajaan je lah.
Yes true, sebab bank pun tengok jugak your account takut x lepas ke nak pinjam amount tu. Untuk pinjaman peribadi ni memang senang sikit. Lagipun proses dia cepat dari pinjaman bank.
 
Last edited:

carriefire

Freshie
Joined
Jun 9, 2013
Messages
41
Reaction score
0
Points
6
Kenapa tak boleh percaya ye? Saya pernah jugak pakai pinjaman peribadi , tapi dari yayasan ihsan rakyat ok je.
yayasan ihsan memang ok ikut pengalaman saya. Diorang ada website sendiri so senang nak refer . Kat situ ada no telefon dan info lain. https://www.yir.com.my/ ni websie official dia, yang lain - lain tu kena hati - hati.
 
Last edited:

carriefire

Freshie
Joined
Jun 9, 2013
Messages
41
Reaction score
0
Points
6
personal loan ni last2 nanti dah mcm ahlong
Lebih baik cari yang syariah compliance lah senang. Beza nya interest syariah tetap tak de turun naik. Lagi pun ada agreement bertulis. Kalau ada apa - apa salah faham boleh refer pada agreement tu. Kalau ahlong cakap kosong je.
 
Last edited:

elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
299
Reaction score
2
Points
15
ni sudah terang lagi bersuluh dia ni tak boleh percaya
Boleh je dtg dulu n tengok if ragu2 better you cari yg lain sebab personal loan pun ada jugak yg kita boleh percaya. X semua nya scammer like u think.
 

elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
299
Reaction score
2
Points
15
xyh pinjam2..baik pjm bank jer..
Bank pun rasanya akan tengok jugak kita punya money flow sama ada layak ke tak nak dapat loan, agak susah jugak sebab setengah bank ada letak minimum salary kan
 

elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
299
Reaction score
2
Points
15
itulah jgn ada yg percaya sudah. scammer ni dah la kat mana2 ja ada
Scammer sekarang ni makin berleluasa, kalau terdesak sangat nak buat loan, boleh cari organisasi yang kita boleh percaya.
 

elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
299
Reaction score
2
Points
15
pinjam bank lagi selamat daripada pinjam personal laon
Yes, pinjam bank lagi selamat, sebab dah ada approve right? But i rasa ada je pusat yg bagi loan utk org susah or something like that yg kita boleh percaya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register