Setting ViGo dan DiMAX

CG Sponsors




manCatur

Active Member
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,926
Reaction score
5
Points
35
Salam kengkawan,

Ada sape2 kat sini tau cecara nak setting kete Toyota Hilux Vigo atau DiMAX.Abang aku baru hantar kedai setting kete DiMAX kena charge RM450 selepas abang aku cuba tukar bateri sendiri.Perghh mahal giler.Uncle aku plak (Toyota Vigo) hantar kat SC setting kena charge RM500.mahal siot.apsal jd mcm tu ye.walhal x ada benda depa tukar or ganti.hanya cocok dlm komputer jer terus ok.kalo setting dah lari mmg sure kete x bleh start.ni yg bahaya kalo tetiba kete x bleh start kat tgh jalan or kat lorong2 gelap.Ker kita ada alternatif lain nak dptkan service charge yg murah?...pls help....cadang nak beli DiMAX Hi-Def tp kete tu pon guna Centralise PC Setting.adoi...mengong dibuatnya...:(:((
 
Sponsored Post

manCatur

Active Member
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,926
Reaction score
5
Points
35
harap2 adalah workshop yg tawarkan service setting yg murah2....
 

manCatur

Active Member
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,926
Reaction score
5
Points
35
hmmm ...x de org nak sudi bagi ilmu gamaknye...:(
 

manCatur

Active Member
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,926
Reaction score
5
Points
35
mana tau ada yang sudi membantu...:)
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
Salam kengkawan,

Ada sape2 kat sini tau cecara nak setting kete Toyota Hilux Vigo atau DiMAX.Abang aku baru hantar kedai setting kete DiMAX kena charge RM450 selepas abang aku cuba tukar bateri sendiri.Perghh mahal giler.Uncle aku plak (Toyota Vigo) hantar kat SC setting kena charge RM500.mahal siot.apsal jd mcm tu ye.walhal x ada benda depa tukar or ganti.hanya cocok dlm komputer jer terus ok.kalo setting dah lari mmg sure kete x bleh start.ni yg bahaya kalo tetiba kete x bleh start kat tgh jalan or kat lorong2 gelap.Ker kita ada alternatif lain nak dptkan service charge yg murah?...pls help....cadang nak beli DiMAX Hi-Def tp kete tu pon guna Centralise PC Setting.adoi...mengong dibuatnya...:(:((
ade laptop..ade software dah boleh cucuk kat ecu setting...

nie sapa yng belajar auto kat german atau jepun taulah...:">:">:">
 

firdausah

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
714
Reaction score
25
Points
25
nape nk setting bro?ade mslh kew?sbb aku dh guno dmax 2.5 xde mslh pn..dh 2 thn..ok jer..dan klu nk tuka bateri tu ko kasi jumper dlu biar kete idup pastu bru tuka bateri juga mase kete tu masih idup..bru setting xlari..
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
nape nk setting bro?ade mslh kew?sbb aku dh guno dmax 2.5 xde mslh pn..dh 2 thn..ok jer..dan klu nk tuka bateri tu ko kasi jumper dlu biar kete idup pastu bru tuka bateri juga mase kete tu masih idup..bru setting xlari..
nie cara yang betul...:)paid:)paid:)paid

sbtulnya klau bateri weak pon ade karan mengalir kat ecu dia tu...

klau tgh2 hutan bawaklah generator....sbb generator mmg dah plug 12 volt punya...
 

manCatur

Active Member
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,926
Reaction score
5
Points
35
ade laptop..ade software dah boleh cucuk kat ecu setting...

nie sapa yng belajar auto kat german atau jepun taulah...:">:">:">
ooo nak kene pi sekolah lah gamaknye. Anyway, terima kasih krn perihatin.
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,952
Reaction score
125
Points
123
sepatutnya tukar batery x perlu setting balik...x larinya setting dlm ecu dia tu...aku dh tukar bateri bnyk kali dh ..tukar sndiri xda mslh pun...ntah2 kedai ambik kesempatan kot..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register