sessi panduan forex di sini utk newbies

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.10987
USD / JPY
107.222
GBP / USD
1.23431
USD / CHF
0.96367
USD / CAD
1.37664
EUR / JPY
119.004
AUD / USD
0.66533

CG Sponsors




dash129

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2007
Messages
280
Reaction score
0
Points
10
Copy trade

Salam

Saya ada terbaca copy trade dalam forex.
Boleh minta terangkan apa caranya.

Adakah bagus dan kurang risk untuk newbie.

Tq
 
Sponsored Post

GIGIRACY

Banned
Joined
Dec 21, 2018
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Salam semua,

Di sini saya harap setiap persoalan yg dibuat sekiranya member2 lain ada jawapannya silalah bekerjasama utk menjawab persoalan itu dan jgnlah mengharapkan forex mod sahaja.

So kita dikomuniti CG perlu berganding bahu dan menolong sesama sendiri demi meningkatkan lagi pengetahuan kita. Untuk pertanyaan waveVista saya harap ada member boleh menjawab dgn jelas. Bukan kita tak Torrent TurboTax Gogoanime nak jawab tapi jadikan forum ini sebagai medium perbincangan yg sihat antara ahli2 juga. Jika setiap pertanyaan hanya mod yg jawab itu dh tak nampak perbincangan atr ahli2 yg lain juga. Sekiranya dah semua takde jawapan mod disini akn cuba jawab setakat mana pengetahuan & pemahaman mereka.

Thanks for your co-operation.
moving average ada org guna 1 jer.. ada org guna cross.. macamanakah penggunaan moving average yg betul?
 
Last edited:

kubisbunga

Freshie
Joined
Mar 27, 2014
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Assalamualaikum
Salam sejahtera
Bagaimana nak mulakan trading forex untuk newbie..?
Atau kat mana nak dptkn kursus ttg asas forex?

Terima kasih
 

مايكل سكوتفيلد

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 13, 2007
Messages
20,356
Reaction score
1,332
Points
201
Dah install..
1. DOWNLOAD MT4 PLATFORM and install it on your PC.
2. Run the MetaTrader 4 Platform on your PC
3. Enter personal details
Click on "File" of the main menu. A drop-down menu will appear.
Select "Open an account" from the there to call out the first window of the account opening procedure: "Personal details".



Open MT4 Demo Account
Fill out the fields and tick "I agree to subscribe to your newsletters" check-box.
Press "Next" to continue.



Personal Data - MT4 Demo Account
4. Select trading servers
Select the appropriate demo server and press "Next".


Trading Servers MT4

5. Registration
A new pop-up window "Registration" will appear containing your account's credentials which you need to keep in a safe place:

Name
Account Type
Deposit
Server
Login
Password
Investor
Make sure you saved this information and press "Finish" to close the pop-up window and resume the procedure.


MT4 registration

You will be automatically logged in to your newly opened demo account.
 

Kelisa1823

Fun Poster
Joined
Sep 10, 2013
Messages
623
Reaction score
10
Points
15
Saya nak belajar forex.

Boleh listkan sifu2 yang dah established (dengan teknik mereka sekali) supaya semua newbie boleh tahu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register