Sesi Sharing Saham Kota Bahru: Membina Kekayaan Berlegasi Dengan Pasaran Saham.

CG Sponsors




myee8814

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2007
Messages
564
Reaction score
3
Points
15
best gak nih. fully control by pencarum.. skang ni mmg dah wat UT. pengeluaran kedua. profit dah 10%. so, yg share nih mcmne plak ye. FCPO pun boleh ke? latest acc1 ada dlm 40k++. more detail TT
 
Sponsored Post

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,375
Reaction score
59
Points
120
TT minima acc 1 boleh mula trading berapa RMribu?... :-?
Tlg beri pencerahan...
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
best gak nih. fully control by pencarum.. skang ni mmg dah wat UT. pengeluaran kedua. profit dah 10%. so, yg share nih mcmne plak ye. FCPO pun boleh ke? latest acc1 ada dlm 40k++. more detail TT
yang share ni same je pengeluaran macam UT, cuma masuk dalam account trading. so boleh main saham macam dalam m2u n cimbtrade. cuma guna duit epf kita jer :)paid

FCPO belum boleh lagi. Normal trading counters jer.

Berapa bro keluarkan utk UT haritu?

oraitss..
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
TT minima acc 1 boleh mula trading berapa RMribu?... :-?
Tlg beri pencerahan...
minima utk mula trading ialah 10k . Masuk dalam account trading. Sama macam main cimbtrade, cuma kat sini kita trade guna www.apexetrade.com leh jual beli saham2 kat kaunter mana2 pilihan kita.

oraitss..
 

sepalola2008

Active+ Member
Joined
Feb 8, 2008
Messages
3,212
Reaction score
5
Points
25
bagus2 boleh mencuba pada yang berminat pasal wa pun dah jumpa tt jumaat lalu,dan esok nak caLL centre apexetrade nak wat pengesahan akaun dengan apexetrade...jom join kekawan...
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
bagus2 boleh mencuba pada yang berminat pasal wa pun dah jumpa tt jumaat lalu,dan esok nak caLL centre apexetrade nak wat pengesahan akaun dengan apexetrade...jom join kekawan...
yepp mari.. mari.. marii..., yang belum check acc 1 tu check lah cepat...

yehaaa....:)paid
 

shyrimau

Fun Poster
Joined
Jan 24, 2011
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
minima utk mula trading ialah 10k . Masuk dalam account trading. Sama macam main cimbtrade, cuma kat sini kita trade guna www.apexetrade.com leh jual beli saham2 kat kaunter mana2 pilihan kita.

oraitss..
bole rugi x?
kalu 10k da keluar dr acc 1...
bila dah main, x dpt pulangan...
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
bole rugi x?
kalu 10k da keluar dr acc 1...
bila dah main, x dpt pulangan...
rugi memang boleh...tapi dalam paper je (paper loss) selagi kita tak jual share tu takde lah rugi. sebab duit tu duit EPF yang kita guna, Then lepas 55 tahun baru leh keluarkan. Jadi let say kita rugi bulan ni atau tahun ni...takkan share tu tak leh naik. Untuk play safe kita main counters bluechip macam tenaga, TM, airasia dll. Objektif utk kita keluarkan EPF adalah untuk dapat lebih daripada apa yang EPF bagi ( 2010 5.8%).

oraitsss..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register