Sesi Sharing Saham Kota Bahru: Membina Kekayaan Berlegasi Dengan Pasaran Saham.

CG Sponsors




sepalola2008

Active+ Member
Joined
Feb 8, 2008
Messages
3,212
Reaction score
5
Points
25
tt tolong bgi pencerahan skit,kalo akaun satu ada 92k,umo 44 tahun,mmg ada join unit trust berapa layak wat invest ke share ?tq
 
Sponsored Post

mesak77

Freshie
Joined
Apr 3, 2011
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
bro,

kalau leh kuar acc1 dlm 8k, layak ker labur dalam klse?
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
ohh kena ada minimum 10K ker 1st wthdraw....susah la camni...EPF pun tk byk...lgpun seriau nk rempit duit EPF kat stock....:D
tu tk masuk fee lain lg kan??
current aku mmg customer apex...da 3 akaun 3Jf,3AH dn 8JF...
so far EPF cuma kuar utk UT jer...
baguslah...kalau dah ada acc kat apex. tak yah rempit sangat pun utk EPF nie..play safe je bro... cari blue chip company yang bayar dividen 2 -3 kali setahun...pun dah cukup.

kalau dah ada sampai 3 acc kat apex tu...dah kira otai dah ni :)
Bawak keluar EPF ni kita nak dapat lebih daripada 5.8% yang epf bagi. Bayang kan inflasi sekarang, agak2 berapa yang kita ada bile umur 55 tahun tu nnati. walaupun ada 500k masa 55 tahun berapa agaknye nilai sebenar. Amik contoh macam harga rumah lah. 10 tahun dulu dapat lah jugak rumah teres 2 tingkat harga 170-200k, tapi sekarang takde 350-500k tak dapat lah nak beli rumah...kan

Leh diversify ape duit epf tu ke trade saham nih...nnti bro PM hp number ye kita set appointment... :D

oraitss
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
tt tolong bgi pencerahan skit,kalo akaun satu ada 92k,umo 44 tahun,mmg ada join unit trust berapa layak wat invest ke share ?tq

sorry bro lambat reply, tadi on the way dari ipoh jumpa client,
Utk pencerahan nye..kalau daripada jumlah yang bro bagik tu...so lebih kurang RM6600 utk di invest kedalam saham. Kalau ikut kan jumlah minimun ialah 10k. tapi kita boleh appeal pada company utk memberi kebenaran utk invest dlm stok trading ni..

Nanti bro PM number hp.. leh jumpa :)

oraitss..
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
bro,

kalau leh kuar acc1 dlm 8k, layak ker labur dalam klse?
kalau ikutkan 10K adalah jumlah minimum utk invest dlm stok, tapi kita boleh appeal pada company untuk beri kebenaran.

bila leh jumpa? tlg PM number hp nnti saya contact

oraitss..
 

ligot

Freshie
Joined
Oct 14, 2010
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
minat nak invest ni bro, camne bole bukak ac CDS ngan ko ke
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
minat nak invest ni bro, camne bole bukak ac CDS ngan ko ke
boleh saja...bro dah check acc 1 bro ada berapa? bila dah tahu nnti PM saya ye

oraitss...nnti kita bukak CDS account tu. free je :D
 

youngbill

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2009
Messages
720
Reaction score
4
Points
15
Jemputan Untuk Lepasan Graduan/Unit Trust Consultan Dan semua ke majlis preview APEX INVESTEMT SERVICES BERHAD.
TEMPAT: Grand Seasons Avenue (Grand Season Hotel)
72, Jalan Pahang,Kuala Lumpur
Tarikh: 2/4/2011
Masa : 9.30 am (breakfast disediakan :)
(Kepada yang telah PM saya di harap dapat PM saya tentang kehadiran tuan puan)

Jumpa di sana!!

oraitsss!!!
Alhamdulillah Program pada hari sabtu lepas berjalan dengan jayanya .. Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada rakan2 CG yang hadir pada hari tersebut Diharap kita dapat bersama2 mencapai apa yang di hajati dalam hidup ini..:)paid:)paid

oraitsss
 
Sponsored Post
Top
Log in Register