Servis Print Payslip Kertas Karbon NCR 2PLY-2UP

CG Sponsors




rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,959
Reaction score
734
Points
161
SALAM.


SAYA BOLEH CETAK DAN POS KEPADA ANDA.

SELEPAS 3 BULAN ANDA CARUM KWSP BARU CETAK PAYSLIP DENGAN SAYA.

JADI ANDA TIDAK PERLU BELI SOFTWARE, PRINTER, INK DAN KERTAS TERSEBUT. :))

CONTOH KIRA-KIRA CARUMAN KWSP.

JIKA GAJI BASIC RM300 (CTH) DEKAT BORANG KWSP PEKERJA 33 DAN MAJIKAN 39 JUMLAH 72.

SELEPAS BUAT CARUMAN PM SAYA NAK PRINT PAYSLIP IKUT KEHENDAK ANDA.

CHARGE RM10 SEKEPING PAYSLIP SAYA POS KEPADA ANDA.

CTH KERTAS NI CARBON CETAKAN BERKOMPUTER



BANK AKAN MINTA PENYATA KWSP DAN SELALU AKAN CALL TANYA GAJI MASUK BANK MANA.

JADI TIDAK ADA MASALAH, BUKAN TIPU PUN. KALO TIPU SENANG JER BANK NAK TRACE, DIA MINTAK BUKTI CARUMAN KWSP DAN BANK YG GAJI MASUK.:))

SELALU KAWAN-KAWAN SAYA YANG KERJA SENDIRI MINTA TOLONG SAYA MACAM NI JER. NAK LAGI MANTAP BUAT COP SYARIKAT DAN COP KAT PAYSLIP NI.

JIKA NAK BUAT PAYSLIP TANPA CARUM KWSP DAN SOCSO DAN JUMLAH GAJI IKUT SUKA ANDA PUN TAK MENGAPA TETAPI SAYA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB JIKA PERMOHONAN PINJAMAN ANDA GAGAL DISEBABKAN MASALAH KWSP DAN JUMLAH GAJI YG MASUK TIDAK SAMA DENGAN PENYATA BANK ANDA.


macamana nak buat caruman sendiri...? kalau dah buat, kat

penyata kwsp tu keluar tulis keje sendiri ke atau keje dgn org...?

lagi satu ni kira buat macam keje dgn bro ke kat payslip tu...?
:-?
ok ni contoh payslip yang saya buat



anda cuma perlu bagitau saya selepas anda carum kwsp..

bulan
nama
ic
caruman kwsp-yg ni wajib ada sama dgn penyata kwsp anda
gaji kasar yg mahu
allowance-kalo perlu
socso-kalo ada mencarum boleh masuk

tgk cth payslip tu tempat yg saya bulatkan.


anda draft buat sendiri dan upah sy print sahaja pun lagi senang...cuma keja saya adjust size pulak utk size kertas tu bg muat. kalo standar saya punya cepat sbb dh disetting siap ikut printer.


ini contoh payslip yg banyak saya buat. simple mcm ni cepat saja siap. yg mintak ni siap ada cop company dekat mereka dah untuk dicop payslip ni, terpulang nak cop pun tak apa.

[/IMG]

UPDATE 22.5.2013

Ada juga rakan2 yg mintak saya buat payslip ikut format majikan asal sebijik punya slip saya tak dapat buat sebab setiap majikan mcm ni sudah tempah siap2
kertas format gaji yg dah ada logo font size dan water mark logo di payslip itu di kedai
desktop publishing printing service mereka sendiri seperti mereka menempah bisnes card/letterhead/invoice/payslip di kedai thunderprint.harap maaf ini sy xdapat buat sangat rumit. cth
seperti gaji ini. dgn tulisan cina lagi. hadoi. mana nak boleh buat.slip kat bawah tak ada kena mengena dgn saya tuan dia tak pernah mintak saya buat cuma saya ambil sebagai contoh cerita saya ni.



UPDATE:
Jika mahu format sendiri juga anda buat dan bg saya print sahaja. saya tak dapat buat mengikut format anda tersebut kerana masalah diatas.
 
Last edited:
Sponsored Post

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,554
Reaction score
81
Points
125
resit boleh buat tak ?? resit beli spek dgn jumpa doktor gigi
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,959
Reaction score
734
Points
161
resit boleh buat tak ?? resit beli spek dgn jumpa doktor gigi
resit tak buat kot.

selalu resit yg ok ada cop kedai dia pulak.:))kalo jenis buku resit jual kat kedai2, xpun dh ada letterheade logo nama comp dia.

tuan mintak la resit kosong kedai tu. suh sapa2 tulis.
 
Last edited:

terbaik81

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2010
Messages
314
Reaction score
1
Points
15
SELEPAS BUAT CARUMAN PM SAYA NAK PRINT PAYSLIP IKUT KEHENDAK ANDA.
macamana nak buat caruman sendiri...? kalau dah buat, kat

penyata kwsp tu keluar tulis keje sendiri ke atau keje dgn org...?

lagi satu ni kira buat macam keje dgn bro ke kat payslip tu...?
:-?
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,959
Reaction score
734
Points
161
macamana nak buat caruman sendiri...? kalau dah buat, kat

penyata kwsp tu keluar tulis keje sendiri ke atau keje dgn org...?

lagi satu ni kira buat macam keje dgn bro ke kat payslip tu...?
:-?

caruman majikan atau kalo keja sdiri, sdiri la kena pi amik form kat kwsp, tuan kena daftar dulu ngan kwsp, kena isi borang daftar bagi ic apa yg patut.

pastu baru setiap bulan kwsp hantar borang caruman yg biru tu kepada tuan..tuan isi dn byr kat bank caruman.

*dekat payslip tu xder nama kompany saya atau tulis kerja sdiri.cuma amaount kwsp bro carum tu la perlu ada dlm slip gaji supaya sama dgn penyata kwsp tuan..


sy lebih servis print jer..setakat nak buat taip slip gaji simple boleh la tolong pastu print bagi. dlm pay slip ini jer wajib.

bagi no KP
bagi nama
bagi jumlah gaji butiran gaji, elaun ker apa yg patut nk letak lam slip gaji
bagi jumlah amount caruman tuan


saya isi kat format komputer sy pastu sy print.
 
Last edited:

kipaskertas_108

Active+ Member
Joined
Aug 11, 2011
Messages
3,078
Reaction score
6
Points
25
bro..sy berminat la bro dgn servis ni..
harap bro betul2 bole tolong..
sbb sbelum ni pnah kne scam dgn ID : Saya Mahu Tahu buat carbon payslip..
harap pisang x berbuah 2kali..
bro pm bpe cas..
detail sy ade..dokumen2 smue..bole svan n email kt bro..
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,959
Reaction score
734
Points
161
bro..sy berminat la bro dgn servis ni..
harap bro betul2 bole tolong..
sbb sbelum ni pnah kne scam dgn ID : Saya Mahu Tahu buat carbon payslip..
harap pisang x berbuah 2kali..
bro pm bpe cas..
detail sy ade..dokumen2 smue..bole svan n email kt bro..

bro saya cas sekeping murah jer. rm10...

selalu bank mintak 3 bulan slip jadi rm30 sahaja. pastu sy pos laju

kat bro slip tu..itu saja.


kalo boleh bagi saya maklumat nama dan ic seperti kat pengenalan sebijik.

jangan pulak bin pi tulis b saja. shortform xmau. mau sebijik mcm kp punya.

bagitau sy gaji kasar berapa.

epf berapa carum berapa.

socso ada dak. xdak xpa sy kosongkn.keja sdiri biasa ada yg tak buat socso dia bos xpa.

tgk cth slip yg saya buat atas..simple jer.

kalo rajin nak email kat sy pun xpa butiran atau draft gaji yg siap2 cuma nk print saja. boleh jugak mcm tu pun.sy print saja xpayah key in apa dah.

email saya.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register