Servis Penjagaan Lembu Secara Fidlot, Kami Jaga, dan jualkan ternakan untuk anda

Recommended Brokers


lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
Maaf tuan lambat faham..jadi kos permulaan seekor lembu berapa ditambah dengan upah penjagaan tu? Mcm menarik ni:)
ini dia tuan...

Kos Penjagaan :


Umur 8 bulan - 2 tahun (RM6.00 sehari)

Umur 1.1 tahun - 2 tahun (Rm6.50 sehari)

Umur 1.5 tahun - 2 tahun (RM7.50 sehari)

Umur 1.8 tahun - 2 tahun (Rm9.50 sehari)


Jika extend dari umur matang ke umur 2 tahun keatas.. Kos jagaan RM12 sehari....

Kos Makanan merangkumi, penjagaan, perubatan, vitamin dan suntikan vaksin.



--------------------------------------------------------------------------------------

Pembelian Anak Lembu


Anda boleh memilih sama ada untuk membeli anak lembu dari kami atau membawa sendiri anak lembu yang sedia ada dari tempat anda ke Feedlot kami. Jika ingin membeli anak lembu, kami hanya menyediakan

- Baka lembu Cross Braman (harga dari RM2300 - RM2800) berat maximum 400kg

- Baka lembu kedah - Kelantan ( harga rm1600 - RM2300) berat maximum 300kg

- Baka lembu kampung (Harga RM1200 - RM1400) berat maximum 250kg



Contoh jika tuan nak letak lembu.. berat awal 120 ke 130kg tempoh jagaan 180 ke 210 hari:


Bayaran awal adalah :

Pembelian anak lembu + Kos Penjagaan 90 hari pertama.

contoh : Tuan beli anak lembu dengan kami dengan berat awal 120 ke 130kg, maka kos anak lembu RM1500 + 90 hari pertama RM720.... Baki bayaran penjagaan di bayar semasa habis tempoh jagaan..




:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,019
Reaction score
1,448
Points
191
Ada ke sistem mcm tu? kat mana boleh dapat eh? ada bajet lebihan ni, kot boleh survey2 dulu.. :)):)):))


Kalau boleh guna hp untuk monitor, lagi molek... boleh pantau dari jauh.
ada ja sistem cctv monitoring.. base on app hp..
basic sistem ja nih..

first sekali kena ada line internet 1mb..
build in system cctv configure connect to internet..
download app login, create user base on customer/ create base on open user..
terus boleh view cctv dekat hp..

4 biji cctv pun dah ckup.. khas untuk external/customer view..

total cctv bajet below 2k.. ambil yg AHD utk high resolution quality..
montly komitmen internet..
 
Last edited:

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,604
Reaction score
164
Points
33
menarik...
farm fresh 2 bakal muncul

ternak sendiri je la...
buat spt ayah tt buat kat kg,
mesti berjaya cam ayah tt.

blh p melawat ayah tt, tgk bank acc mesti berkepuk duit.
5-6tahun ternak mesti dah cecah ratus2 ekor
 

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
ada ja sistem cctv monitoring.. base on app hp..
basic sistem ja nih..

first sekali kena ada line internet 1mb..
build in system cctv configure connect to internet..
download app login, create user base on customer/ create base on open user..
terus boleh view cctv dekat hp..

4 biji cctv pun dah ckup.. khas untuk external/customer view..

cctv bajet below 2k.. ambil yg AHD..
montly komitmen internet..
good info... kene cari ni... haahaaa.. terbaik idea tu bro.. kos boleh cas pada client..
 

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
menarik...
farm fresh 2 bakal muncul

ternak sendiri je la...
buat spt ayah tt buat kat kg,
mesti berjaya cam ayah tt.

blh p melawat ayah tt, tgk bank acc mesti berkepuk duit.
5-6tahun ternak mesti dah cecah ratus2 ekor
Deleted.. bagi peluang Taiko komen...
 
Last edited:

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
indah khabar dari rupa..

makanan berkhasiat +makanan pengemuk
80sen hingga rm1 sekilo
20-30kg sehari -min rm16/sehari

bela sdiri2 jela boh, kongsi dgn ayah kat kg. sendiri jual sdiri kongsi untung dgn ayah.
berat mata memandang, berat lg bahu mikul.
bkn senang2 nk bela ni, kena sepenuh masa.
upah pekerja kos lg
Tak tepat....

kos jagaan fidlot untuk makanan sahaja RM4.50 sehari
 
Last edited:

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
sesiapa berminat nak langgan servis jagaan lembu fidlot, bole pm sy tros ya.....
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,604
Reaction score
164
Points
33
Tak tepat....

kos jagaan fidlot untuk makanan sahaja RM4.50 sehari
dimana tak tepat?

lembu makan 20-30kilo sehari ke atau
harga dedak khasiat + dedak pengemuk
80sen hingga rm1 sekilo?

*utk capai berat ideal ternakan, lembu atau kambing
perlu makan 1/3 dari beratnya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register