SERVIS CETAK: Namecard/Flyer/Banner/Kad /Paperbag/Folder/Brochure/Resit dan etc

Recommended Brokers


zhafran86

Active Member
Joined
Aug 18, 2011
Messages
1,317
Reaction score
24
Points
25
free design ke tuan? sy ade beberapa bunting yg nk tempah. camana cara?
 
Sponsored Post

gee-shock

Active Member
Platinum Member
Joined
Jun 17, 2010
Messages
1,059
Reaction score
3
Points
25
Flyer

BUMP untuk pagi ni :)

Just nak share satu gambar yang boleh jadi panduan bagi mereka yg ingin buat tempahan Flyer tapi tak tahu saiz :)

Ya selalu orang tempah saiz A4 dengan A5(separuh A4) la :)cgrock:)cgrock:)cgrock
A4= Saiz kertas biasa
A5 = Separuh A4
A6 = Separuh A5
DL = 1/3 A4


boss. klu flyer a4 potong 4 berapa sizenya? minimum order bape?
Kalau mcm tu saiz A6 bos :) Minimum order 500 pcs :)cgrock
 

gee-shock

Active Member
Platinum Member
Joined
Jun 17, 2010
Messages
1,059
Reaction score
3
Points
25
Bunting

free design ke tuan? sy ade beberapa bunting yg nk tempah. camana cara?
Ya FREE DESIGN tuan :) Kalau tuan nak buat tempahan atau tanya apa2 boleh PM saya direct di CG ni boleh sms pun boleh 019-3620652

Just bagi tau nak guna untuk apa so saya boleh bagi pendapat samaada sesuai ke tak dan design mengikut kesesuaian yg pihak tuan ingin gunakan :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)
 

gee-shock

Active Member
Platinum Member
Joined
Jun 17, 2010
Messages
1,059
Reaction score
3
Points
25
Apa itu DPI

Just nak share salah satu soalan yang sering di tanya bagi pelanggan yang ingin menempah banner/bunting ialah mengenai DPI :) Jom saya share sikit jawapan mengenai soalan ini :)

Soalan: Apakah itu minimum DPI?

Jawapan: DPI merupakan singkatan kepada “dots per inch” iaitu jumlah dot untuk setiap inci kanvas. Ianya merupakan penentu ketajaman resolusi printer. Semakin tinggi jumlah DPI, maka semakin tajam hasil cetakan banner/bunting anda.

 
Sponsored Post
Top
Log in Register