BTC USD 37,958.4 Gold USD 1,775.65
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Service Tax @ Annual Fee Credit Card Maybank?

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,574
Reaction score
86
Points
70
Salam Buat Warga CG yang Budiman..

Al-kisah...pokcik nih pakai CC Maybank sini since 2004 lagik. Bagi pokcik CC Meybeng nih lah yang terbaik and mantop stakat nih.

-Senang nak buat easy payment...:D
-senang nak bayor...:))
-Senang nak tambah credit limit...:)paid
-4-5 Bulan dapat cek RM2K:">
-Senang nak berhutang...:eek:
-Senang nak melingkupkan diri..kalau tak reti nak manage..~X(

Selama nih pokcik tak ponah check pun...layan jer..cuma mlm nih jer tertengok...

Memang macam nih ker.:-?

20-Nov-2010 SERVICE TAX - PRINCIPAL RM50.00

27-Oct-2010 ANNUAL FEE MASTERCARD CARD PRINCIPAL RM24.00


Setahun byk jugak charge dia...
 
Last edited:
Sponsored Post

anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
nape kedit limit ako 2 tahun dah tak naik2.hahahaha
 

ZPMC

Active Member
Joined
Dec 25, 2005
Messages
2,452
Reaction score
3
Points
25
Salam Buat Warga CG yang Budiman..

Al-kisah...pokcik nih pakai CC Maybank sini since 2004 lagik. Bagi pokcik CC Meybeng nih lah yang terbaik and mantop stakat nih. -Senang nak buat easy payment...:D
-senang nak bayor...:))
-Senang nak tambah credit limit...:)paid
-4-5 Bulan dapat cek RM2K:">
-Senang nak berhutang...:eek:
-Senang nak melingkupkan diri..kalau tak reti nak manage..~X(

Selama nih pokcik tak ponah check pun...layan jer..cuma mlm nih jer tertengok...

Memang macam nih ker.:-?


20-Nov-2010 SERVICE TAX - PRINCIPAL RM50.00

27-Oct-2010 ANNUAL FEE MASTERCARD CARD PRINCIPAL RM24.00


Setahun byk jugak charge dia...

hahahaha saya baru buat loan dgn cc nie diorg offer 90% dari credit limit saya belasah 10k jer x sanggup nak ambil lebih pasal tempoh bayaran dia hanya 3thn jer
 

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,574
Reaction score
86
Points
70
nape kedit limit ako 2 tahun dah tak naik2.hahahaha

Kalau bayor nya cantik....InsyaAllah copek ler naik nyer...:)):))

p/s; bagi kita banyak berhutang dgn dia...:">
 

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,574
Reaction score
86
Points
70
hahahaha saya baru buat loan dgn cc nie diorg offer 90% dari credit limit saya belasah 10k jer x sanggup nak ambil lebih pasal tempoh bayaran dia hanya 3thn jer

ok la tuh...pokcik baru jer amik 100k asb loan ngan meybeng april arituh.:)cgrock
 

layanjelah

Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
1,270
Reaction score
119
Points
33
aku baru settle dgn meybeng ni pasal annual fee dan servis tax. call je kat nombr belakng kad tu.annual fee dapat dimansuh hanya dgn rundingan dgn operator tu.x sampi 2 minit pun. annual fee milik meybeng, depa bleh mansuh. tp servis tax tu milik pak najib.kita kena bayar. nak elak bayar kita boleh tukarkan point meybeng sekrg2nye 10k. sbb tu mulai thn ni selain isi minyk n byr bil aku suruh bini belanja dapur pakai cc aku.nak kumpul point byk2.
so, kita pengguna kena hati2 setiap ujung bulan.jgn terus byr je bilcc tanpa rujuk rekod transaksi.kalau dah terbayar mungkin susah sikit nak dpt debit balik.ape pun aku dah 6 tahun pakai cc meybeng, mmg puas hati. hanya x puas hati bila x da duit nak byr bil:)):))
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
service tax tu mugkin gov tax kot? RM50 stahun satu kad kredit... yg annual tu aku punye free jer... yg RM50 tu pun free gak, "bayar" pakai point... :))
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
so, kita pengguna kena hati2 setiap ujung bulan.jgn terus byr je bilcc tanpa rujuk rekod transaksi.kalau dah terbayar mungkin susah sikit nak dpt debit balik.ape pun aku dah 6 tahun pakai cc meybeng, mmg puas hati. hanya x puas hati bila x da duit nak byr bil:)):))

register maybank2u, link kan skali akaun kad kredit ni... senang nak monitor... sume transaksi bleh kite tengok... nak bayar pun senang, kalo terlebih bayar die bagitau takleh..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register