BTC USD 27,145.4 Gold USD 1,948.08
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Serang imam ketika solat Subuh

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
40,219
Top Poster #6
Joined
Jun 17, 2007
Messages
40,219
Reaction score
5,210
Points
481
Awards
1
Serang imam ketika solat SubuhOleh Khairulmizan Yahya
A view of the sea
TANGKAP layar video menunjukkan seorang lelaki menyerang imam ketika sedang solat subuh di Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Kuantan. FOTO Ihsan polis

Kuantan: Lelaki dipercayai kurang siuman ditahan polis selepas menyerang seorang imam ketika solat subuh di Masjid Negeri Sultan Ahmad Satu, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.18 pagi itu, suspek berusia lingkungan 40-an yang berpakaian baju Melayu warna ungu dan berkain pelikat serta berseluar hitam datang menyerang mangsa dari belakang.

Ketua Polis daerah, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, mangsa adalah pelajar Maahad Tahfiz Thurath, Ilhan Muhammad Irham yang menjadi imam jemputan untuk solat subuh sempena Program Khatam Subuh 2.0 Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Kuantan.

"Ketika solat Subuh masuk rakaat kedua dengan anggaran bilangan jemaah seramai 80 orang, terdengar suara lelaki menjerit dari arah pintu 'roller shuter' masjid.

"Seminit selepas itu ketika imam masih membaca surah dalam solat, datang seorang lelaki dipercayai kurang siuman menolak jemaah dari arah belakang menuju ke imam serta cuba memukul imam dengan selipar di tangannya.

"Imam terus mengelakkan diri dari serangan itu menyebabkan solat dihentikan," katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini

Katanya, pihak keselamatan masjid dan jemaah bertindak menghalang tindakan lelaki itu serta menahannya sebelum diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Disiarkan pada: March 26, 2023 @ 5:43pm
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Top
Log in Register