BTC USD 65,562.0 Gold USD 1,783.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sengsara cinta bekas rockers

kipas

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2010
Messages
2,544
Reaction score
69
Points
30
KUALA LUMPUR: Disebabkan cinta terlampau terhadap seorang bekas anggota kumpulan rock terkenal era 90-an, seorang wanita hidup sengsara selepas menjadi mangsa lelaki terbabit selama hampir empat tahun.

pix_middle
BENGKOK...jari kelengkeng kanan Mas yang tidak boleh diluruskan selepas dipukul.

Wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Mas, 30-an, yang juga seorang penggiat industri hiburan mendakwa dia bukan saja dipukul lelaki berusia 38 tahun itu, malah wangnya habis dikikis sepanjang tempoh mereka bercinta.


Mas mendakwa duda anak tiga itu juga bijak bermain ayat cinta dengan wanita semata-mata mahu mendapatkan wang atau pekerjaan dan bertindak kasar apabila kemahuannya tidak dipenuhi.

“Sebelum ini dia berbaik dengan saya kerana saya banyak membantunya mengadakan persembahan selain menyara hidupnya. Saya juga banyak menghabiskan duit termasuk pernah menjaminnya dua kali apabila ditahan polis kerana kes dadah dan pecah rumah.


“Walaupun hidup sengsara kerana dipukul sehingga mengalami kecacatan kekal di jari kelengkeng kanan dan wang dikikis sepanjang mengenalinya, saya masih setia kerana dia sentiasa memujuk serta meyakinkan saya kononnya mahu berubah. Dia pandai bermain ayat-ayat cinta,” katanya yang ditemui di sini, semalam.


Menurutnya, dia kini mengesyaki pemain gitar ‘jambu’ dan menjadi kegilaan peminat wanita itu mempunyai hubungan dengan wanita lain yang turut menjadi mangsanya.

“Apabila ditanya, dia menafikan, tetapi perkara itu terbongkar selepas saya dimaki-hamun seorang wanita yang menghubungi saya kononnya mengganggu kekasihnya,” katanya.


Mas mendakwa, baru-baru ini, pemain gitar kumpulan yang lagunya masih diminati sehingga kini melarikan semua barang miliknya yang ditempatkan di rumah sewanya di Bukit Jalil, di sini, selepas membenarkan kekasihnya itu menumpang sementara waktu di situ.

“Saya tidak tinggal di rumah sewa itu dan hanya menempatkan semua barang saya sementara menunggu kuarters kediaman saya yang disediakan majikan. Saya benarkan dia tinggal di situ sejak dua bulan lalu selepas dia dihalau keluar pemilik rumah sewanya di Damansara kerana gagal membayar sewa, manakala saya tinggal di rumah rakan.


“Selepas saya memperoleh kuarters baru-baru ini, dia menghubungi saya menawarkan diri mahu membantu memindahkan barang, tetapi barangan rumah seperti set televisyen, sofa, meja makan, almari, peti ais dan mesin basuh tidak sampai kepada saya,” katanya yang dimaklumkan kekasihnya itu kini dipercayai mabuk cinta dengan janda beranak tiga.


Menurutnya, apabila memeriksa rumah sewa itu, semua barangannya hilang manakala lelaki itu berdolak-dalik untuk memulangkannya.


“Saya cuba menghubunginya, tetapi dia berjanji akan memulangkan semua barang itu, namun janji tinggal janji. Saya tidak tahu di mana dia berada sekarang dan tidak tahu sama ada barang saya itu masih ada atau sudah dijual. “Saya sudah berpatah arang dengan sikapnya, disebabkan dia saya hilang wang dan harta benda, malah keluarga memarahi saya kerana tahu latar belakang lelaki itu yang bermasalah,” katanya.


Mas berkata, dia tidak mahu ada kaitan lagi dengan lelaki itu dan meminta barangnya dipulangkan segera.


“Harta boleh dicari, tetapi apa yang dilakukannya terhadap saya tidak dapat dimaafkan,” katanya yang membuat laporan polis malam tadi.
 
Sponsored Post

rafont

Active Member
Joined
Aug 30, 2010
Messages
1,972
Reaction score
9
Points
25
sapelah pemain gitar jambu tu yek:-?

Menurutnya, dia kini mengesyaki pemain gitar ‘jambu’ dan menjadi kegilaan peminat wanita itu mempunyai hubungan dengan wanita lain yang turut menjadi mangsanya.
 

kipas

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2010
Messages
2,544
Reaction score
69
Points
30
perempuan mudah di tipu... hati selembut salju..

"Dia pandai bermain ayat-ayat cinta,” katanya yang ditemui di sini, semalam.

Selalu tengok filem 'ayat-ayat cinta' la jadi macam ni :D
 

are_bedin

Fun Poster
Joined
Nov 14, 2009
Messages
570
Reaction score
14
Points
15
kalo org2 yg 'popular' skit mmg ssh paper nk sebut nama..
rakyat biasa mmg da kuar nama awl2 lg..
 

mnzaim

Active+ Member
Joined
Oct 6, 2010
Messages
2,850
Reaction score
20
Points
25
isk....ayat nk panjang2 "pemain gitar kumpulan yang lagunya masih diminati sehingga kini" brape byk band2 lama yg lagu masih diminati sehingga kini.

Susah jgk la nk teka
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,695
Reaction score
146
Points
128
mudahnya untuk melafazkan janji
engkau dan aku adalah serupa
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register