BTC USD 49,211.0 Gold USD 1,786.35
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Senaraikan MPV harga sekitar 100k-200k

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
23,291
Reaction score
2,317
Points
201
Sponsored Post

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,826
Reaction score
173
Points
73
membazir je semua ni

kdg2 terfikir " Kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah"
amboi amboi amboi

bagi aku harga kete 100k dh mcm harga rumah mmg x relevan, mcm nk tinggal dlm kereta - terutamanya recond

kereta utk aku bwh 100k cukuplah
Kami suami isteri dah beli 3 rumah..
Aku ade civic
Wife afe cx5..

Kalau x beli rumahs, rassnye aku pakai bmw, wife pakai merz lame dah
 

Kamm Matt

Fun Poster
Joined
Sep 20, 2013
Messages
537
Reaction score
39
Points
20
voxy ni saing2 siante kan luas kabin dia.. tp luas sikit je tak silap
 

nyioq

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2007
Messages
680
Reaction score
29
Points
30
Voxy 2015 kat Jepun untuk dieksport baru 7000 USD dalam RM29000 je.

Kalau lah boleh import sendiri macam negara2 wakanda best jugak.


Smart juga Voxy ni. Luas juga dalam & bahagian luggage pon besar.
Tu lah kan tuan Puyol, harga kat sana berapa aje.
Masuk Msia ni, harga nak bagi saing2 dengan harga Serena Hybrid je. Patut jual bawah 100k...
mesti ramai yang nak angkat punya.
Ambe pon termasuk yg berminat nak ambil Voxy jugak hehehee..Tapi bila tgk harga spec kiremeki, baik amek Serena Hybrid baru.
Nak cari yang spec ada auto cruise susah skit.
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,154
Reaction score
827
Points
121
sapa2 ada info tentang Aruz mohon share:

1. FC (Fuel save ke) ?
2. safety?
3. comfort?
4. OK or underpower?
5. speeding?
6. tahan lasak or high maintenance?
7. Berbaloi ke?

tq
 

blinkcollagen

Legendary Member
Joined
Feb 15, 2012
Messages
11,040
Reaction score
12
Points
125

sumber : Mekanika Malaysia


sumber : Nazz Abdullah


sumber : AutoBuzz.my


sumber : Roda Pusing TV


sumber : Pandu Laju


sumber : Careta TV
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,154
Reaction score
827
Points
121
bab underpower sket xkesah sgt

coz bukan nk berlumba dgn full load family pon..

yg penting JIMAT MINYAK, x banyak kerenah, low mentenen & full SAFETY FEATURES mcm ASA,ABS,EBD, ESP, HSA dll - yg ada kt Aruz je -
Brv, CRV dll yg jauh mahal pun xde byk2 SAFETY Features mcm ni
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
23,291
Reaction score
2,317
Points
201
bab underpower sket xkesah sgt

coz bukan nk berlumba dgn full load family pon..

yg penting JIMAT MINYAK, x banyak kerenah, low mentenen & full SAFETY FEATURES mcm ASA,ABS,EBD, ESP, HSA dll - yg ada kt Aruz je -
Brv, CRV dll yg jauh mahal pun xde byk2 SAFETY Features mcm ni
boleh tengok sini jimat ke tidak. mostly dalam 11-12km/l.

 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,154
Reaction score
827
Points
121
photong skrg org bijak x prefer (termasuk MPV asal photong)
coz semuanya timing belt - menyusahkan

kecuali geely semua timing chain
 
Last edited:

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,154
Reaction score
827
Points
121
1598935745839.png

1598935861828.png

.............
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register