BTC USD 54,406.3 Gold USD 1,792.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Senaraikan menu-menu masakan tradisional yang special di daerah anda?

Wea Izre

Legendary Member
Messages
14,026
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,026
Reaction score
33
Points
120
salam sume warga CG,saje je aku bukak thread nih tuk korang senaraikan menu-menu masakan tradisional yang korang rasa best kt area/daerah korang.

aku tgh nak wat research pasal masakan nih,sambil tu nak tulis skrip tuk rancangan ala-ala jalan jalan cari makan kat tv1,nak kena wat research skit,kalo sesape yg leh kasi info yg menarik dan bersesuaian,nti leh le aku pertimbangkan untuk diketengahkan.

kalo boleh menu tu menu yang jarang didengar atau dikomersialkan di mesia ni/ "rare", so sila-sila la post kat thread ni yer,kalo boleh lg,bg tau sekali sape pakar masakan tu dan tempatnye sekali

nti leh le melawat ke facebook http://www.facebook.com/group.php?gid=399573425693&v=app_2373072738&ref=search nih nti kasi ah cadangan atau komen ape-ape yg patut ye

contoh info:

nama masakan:nasi ambeng
Negeri:selangor
lokasi:kelang/meru
nama kedai/pakar masakan: pasar meru,wak ae
petunjuk:jalan meru/ atau sila hubungi wak ae di talian 01XXXX
komen: memang best,boleh kongsi 2 org makan
 
Last edited:
Sponsored Post

bellaluna

Legendary Member
Messages
11,891
Joined
Jun 12, 2008
Messages
11,891
Reaction score
2
Points
115
saye suke mkn sambal ikan bilis tumbuk taruk kulit buah kundang. :)cgrock
 

building

Super Active Member
Messages
9,831
Paid Membership
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
some of the besh unik taste - LINUT .. tp kebeshan nyer bergantung gak dgn sambal ko tu. Kalo kaw kaw mmg terangkat tp kalo cecah dgn kicap jek... takat bole arr
 

asrul07

Active+ Member
Messages
3,055
Joined
Jul 17, 2008
Messages
3,055
Reaction score
3
Points
25
TEMPOYAK la..hehe..den org perak..sambal tempoyak.kuah tempoyak..yum!yum!yum! :)
 

Wea Izre

Legendary Member
Messages
14,026
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,026
Reaction score
33
Points
120
some of the besh unik taste - LINUT .. tp kebeshan nyer bergantung gak dgn sambal ko tu. Kalo kaw kaw mmg terangkat tp kalo cecah dgn kicap jek... takat bole arr

LINUT???ni kt serawak ke?
 

Wea Izre

Legendary Member
Messages
14,026
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,026
Reaction score
33
Points
120
erm ade sesape leh bg info pakar masak sambal totok/ bumbu x?,rasa aku masakan jawa nih
 
Last edited:

dell

Super Active Member
Messages
8,287
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,287
Reaction score
140
Points
83
..petai la...

..petai sambal...best woo..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register