Senarai telekomunikasi milik Umat Islam dan bukan Islam

Recommended Brokers


mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,636
Reaction score
437
Points
81
jangan buat buat lupa plak.. apa yg terbaik untuk kita.. hindari riba... jalankan fardhu kifayah... sokong produk dan perkhidmatan muslim.. janji syarikat bayar zakat..
 
Sponsored Post

muhdy

Legendary Member
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
assalamualaikum..

dah lama ambe x post..

kalau produk patuh syariah ada keberkesanan x?

sila kecam ambe..

DYSD5976 AUTHORIZED DEALER ONEXOX
 

Attachments

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,615
Reaction score
258
Points
91
Salah pemahaman tu. Malah boleh jadi FITNAH. Kalau tak tau sejarah Onexox, jangan main serkap jarang. Xox BUKAN pemilik Onexox. Onexox milik Ariesham, Melayu Bumi. Bukan Xox yg buka Onexox, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham, dan ia cuma bernaung di bawah Xox rentetan dari kerjasama antara Ariesham dan Xox sewaktu Salamfone dipedajal dek Meksis suatu ketika dulu.

Pelajari dulu sejarah Salamfone dan bagaimana Ariesham bangkit semula membina Onexox setelah dipedajal oleh Meksis dan kenapa Onexox memilih utk bernaung di bawah Xox. Panjang ceritanya. Jadi kalau tak tau, jangan buat FITNAH kata 'cina terpaksa buat anak syarikat yg bertopengkan melayu utk jual product dkt melayu...' Diulangi sekali lagi, XOX TIDAK MEMBUKA ONEXOX, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham. Onexox hanya menggunakan platform sedia-ada Xox tapi itu bukan bererti Onexox adalah Xox atau Xox adalah Onexox. Malah pelan dan sistem yg digunakan antara Onexox dan Xox pun BERBEZA.

Seperkara lagi, Onexox BUKAN menjual program. Onexox adalah penyedia perkhidmatan Telco dan bukan program seperti TE. Onexox TIDAK bergantung hidup dgn menjual program, itu bukan cara kami. Kami di Onexox menjual SIMKAD yg berharga RM10, bukan jual PROGRAM. User-get-user tu adalah secubit motivasi yg kami berikan kpd pelanggan dan sebarang insentif yg mereka dapat adalah atas usaha mereka sendiri. Setiap insentif diperolehi sama rata oleh upline dan pengguna. Kau buat, kau dapat. Takde istilah insentif tu kami berikan hanya kpd upline semata-mata utk membuat upline kaya. FITNAH.

So kalau tak tau pasal Onexox secara menyeluruh, sila kaji dulu dengan teliti. Jangan sembarangan menaip tanpa fakta yg betul. Anda boleh disaman sekiranya menulis sesuatu yg tidak benar mengenai Onexox. Paling berat, FITNAH yg anda lemparkan takkan terpikul oleh bahu anda di akhirat kelak.
up lagi sekali statement ni......
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
41,811
Reaction score
1,537
Points
191
Orang Melayu kalau bab dengki, iri hati dan fitnah memang champion.

Hati-hati akhir zaman ni.

Salah pemahaman tu. Malah boleh jadi FITNAH. Kalau tak tau sejarah Onexox, jangan main serkap jarang. Xox BUKAN pemilik Onexox. Onexox milik Ariesham, Melayu Bumi. Bukan Xox yg buka Onexox, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham, dan ia cuma bernaung di bawah Xox rentetan dari kerjasama antara Ariesham dan Xox sewaktu Salamfone dipedajal dek Meksis suatu ketika dulu.

Pelajari dulu sejarah Salamfone dan bagaimana Ariesham bangkit semula membina Onexox setelah dipedajal oleh Meksis dan kenapa Onexox memilih utk bernaung di bawah Xox. Panjang ceritanya. Jadi kalau tak tau, jangan buat FITNAH kata 'cina terpaksa buat anak syarikat yg bertopengkan melayu utk jual product dkt melayu...' Diulangi sekali lagi, XOX TIDAK MEMBUKA ONEXOX, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham. Onexox hanya menggunakan platform sedia-ada Xox tapi itu bukan bererti Onexox adalah Xox atau Xox adalah Onexox. Malah pelan dan sistem yg digunakan antara Onexox dan Xox pun BERBEZA.

Seperkara lagi, Onexox BUKAN menjual program. Onexox adalah penyedia perkhidmatan Telco dan bukan program seperti TE. Onexox TIDAK bergantung hidup dgn menjual program, itu bukan cara kami. Kami di Onexox menjual SIMKAD yg berharga RM10, bukan jual PROGRAM. User-get-user tu adalah secubit motivasi yg kami berikan kpd pelanggan dan sebarang insentif yg mereka dapat adalah atas usaha mereka sendiri. Setiap insentif diperolehi sama rata oleh upline dan pengguna. Kau buat, kau dapat. Takde istilah insentif tu kami berikan hanya kpd upline semata-mata utk membuat upline kaya. FITNAH.

So kalau tak tau pasal Onexox secara menyeluruh, sila kaji dulu dengan teliti. Jangan sembarangan menaip tanpa fakta yg betul. Anda boleh disaman sekiranya menulis sesuatu yg tidak benar mengenai Onexox. Paling berat, FITNAH yg anda lemparkan takkan terpikul oleh bahu anda di akhirat kelak.
 

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,636
Reaction score
437
Points
81
Aku dha bagi list..ada yg masih pertikaikan lagi?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register