Senarai telekomunikasi milik Umat Islam dan bukan Islam

CG Sponsors




Sponsored Post

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
Sapa berminat nak tahu lebih lanjut pasal onexox boleh hubungi saya
Nombor ada kat siggy :-?
 

true investor

Active+ Member
Joined
Apr 25, 2007
Messages
2,666
Reaction score
27
Points
30
saya suka amalkan NEXT, org yang negetif silakan lalu. Masih ramai manusia di Malaysia ni mahukan peluang yang ditawarkan oleh ONEXOX. jom mari meniaga telekomunikasi sebenar dengan ONEXOX, mulakan perniagaan dengan model serendah RM278. call/whatapps no saya.
 

Iman_Sr

Banned
Joined
Nov 24, 2010
Messages
29,961
Reaction score
408
Points
131
Salah pemahaman tu. Malah boleh jadi FITNAH. Kalau tak tau sejarah Onexox, jangan main serkap jarang. Xox BUKAN pemilik Onexox. Onexox milik Ariesham, Melayu Bumi. Bukan Xox yg buka Onexox, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham, dan ia cuma bernaung di bawah Xox rentetan dari kerjasama antara Ariesham dan Xox sewaktu Salamfone dipedajal dek Meksis suatu ketika dulu.

Pelajari dulu sejarah Salamfone dan bagaimana Ariesham bangkit semula membina Onexox setelah dipedajal oleh Meksis dan kenapa Onexox memilih utk bernaung di bawah Xox. Panjang ceritanya. Jadi kalau tak tau, jangan buat FITNAH kata 'cina terpaksa buat anak syarikat yg bertopengkan melayu utk jual product dkt melayu...' Diulangi sekali lagi, XOX TIDAK MEMBUKA ONEXOX, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham. Onexox hanya menggunakan platform sedia-ada Xox tapi itu bukan bererti Onexox adalah Xox atau Xox adalah Onexox. Malah pelan dan sistem yg digunakan antara Onexox dan Xox pun BERBEZA.

Seperkara lagi, Onexox BUKAN menjual program. Onexox adalah penyedia perkhidmatan Telco dan bukan program seperti TE. Onexox TIDAK bergantung hidup dgn menjual program, itu bukan cara kami. Kami di Onexox menjual SIMKAD yg berharga RM10, bukan jual PROGRAM. User-get-user tu adalah secubit motivasi yg kami berikan kpd pelanggan dan sebarang insentif yg mereka dapat adalah atas usaha mereka sendiri. Setiap insentif diperolehi sama rata oleh upline dan pengguna. Kau buat, kau dapat. Takde istilah insentif tu kami berikan hanya kpd upline semata-mata utk membuat upline kaya. FITNAH.

So kalau tak tau pasal Onexox secara menyeluruh, sila kaji dulu dengan teliti. Jangan sembarangan menaip tanpa fakta yg betul. Anda boleh disaman sekiranya menulis sesuatu yg tidak benar mengenai Onexox. Paling berat, FITNAH yg anda lemparkan takkan terpikul oleh bahu anda di akhirat kelak.
well said bro..aku up post bro lagi:)paid
 

pemburu

Banned
Joined
Mar 10, 2015
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
mula2 bincang elok lama2 jadi tempat promot onexox.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
41,980
Reaction score
1,568
Points
201
Salaam.

Kalau yang Islam punya tu leh bagi service lagi baik, aku akan guna.

Kena bijak lah.

Contoh bila prepiad.

Top up RM5, airtime untuk 10 hari jer.

Telco Islam...unlimited.

Inshallah, ramai pelanggan.
 

carigol

Active Member
Joined
Sep 7, 2010
Messages
1,584
Reaction score
14
Points
25
Salah pemahaman tu. Malah boleh jadi FITNAH. Kalau tak tau sejarah Onexox, jangan main serkap jarang. Xox BUKAN pemilik Onexox. Onexox milik Ariesham, Melayu Bumi. Bukan Xox yg buka Onexox, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham, dan ia cuma bernaung di bawah Xox rentetan dari kerjasama antara Ariesham dan Xox sewaktu Salamfone dipedajal dek Meksis suatu ketika dulu.

Pelajari dulu sejarah Salamfone dan bagaimana Ariesham bangkit semula membina Onexox setelah dipedajal oleh Meksis dan kenapa Onexox memilih utk bernaung di bawah Xox. Panjang ceritanya. Jadi kalau tak tau, jangan buat FITNAH kata 'cina terpaksa buat anak syarikat yg bertopengkan melayu utk jual product dkt melayu...' Diulangi sekali lagi, XOX TIDAK MEMBUKA ONEXOX, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham. Onexox hanya menggunakan platform sedia-ada Xox tapi itu bukan bererti Onexox adalah Xox atau Xox adalah Onexox. Malah pelan dan sistem yg digunakan antara Onexox dan Xox pun BERBEZA.

Seperkara lagi, Onexox BUKAN menjual program. Onexox adalah penyedia perkhidmatan Telco dan bukan program seperti TE. Onexox TIDAK bergantung hidup dgn menjual program, itu bukan cara kami. Kami di Onexox menjual SIMKAD yg berharga RM10, bukan jual PROGRAM. User-get-user tu adalah secubit motivasi yg kami berikan kpd pelanggan dan sebarang insentif yg mereka dapat adalah atas usaha mereka sendiri. Setiap insentif diperolehi sama rata oleh upline dan pengguna. Kau buat, kau dapat. Takde istilah insentif tu kami berikan hanya kpd upline semata-mata utk membuat upline kaya. FITNAH.

So kalau tak tau pasal Onexox secara menyeluruh, sila kaji dulu dengan teliti. Jangan sembarangan menaip tanpa fakta yg betul. Anda boleh disaman sekiranya menulis sesuatu yg tidak benar mengenai Onexox. Paling berat, FITNAH yg anda lemparkan takkan terpikul oleh bahu anda di akhirat kelak.
kenapa tak tumpang celcom atau Altel?

hujung2 kena main dengan sepet
 

tenteraangin

Active Member
Joined
Aug 23, 2009
Messages
2,011
Reaction score
163
Points
38
jadi, thread ni dibuka untuk melaga dan mengapi apikan antara kaum?
 

Athene

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2014
Messages
287
Reaction score
0
Points
10
kenapa tak tumpang celcom atau Altel?

hujung2 kena main dengan sepet
Rupanya masih ada yg tak faham.

Onexox memang pun TUMPANG line Celcom, tapi Celcom ada anak syarikat mereka sendiri.

Altel juga TUMPANG line Celcom jadi Altel bukanlah Principle company.

Dan seperti yg telah saya ceritakan dalam post saya yg panjang lebar tu yg mungin saudara tak baca habis, ada sebab kenapa Onexox bernaung di bawah Xox. Panjang ceritanya. pergi baca http://www.ariesham.com/

Jangan malas membaca lepas tu kata 'hujung2 kena main dengan sepet'.

Kalau saudara tak nak terbabit dengan sepet, sila boikot semua barang sepet termasuk semua produk non-muslim termasuklah komputer saudara yg perisiannya dibuat oleh seorang Yahudi bernama Bill Gates.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register