Senarai telekomunikasi milik Umat Islam dan bukan Islam

Recommended Brokers


Athene

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2014
Messages
287
Reaction score
0
Points
10
Tpi anak syarikat tetap anak syarikat..cina terpaksa buat anak syarikat yg bertopengkan melayu utk jual product dkt melayu..cara nk laku senang je..buat ala2 MLM ..cnfirm meletop sbb melayu suka bnda2 mcm tu
Salah pemahaman tu. Malah boleh jadi FITNAH. Kalau tak tau sejarah Onexox, jangan main serkap jarang. Xox BUKAN pemilik Onexox. Onexox milik Ariesham, Melayu Bumi. Bukan Xox yg buka Onexox, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham, dan ia cuma bernaung di bawah Xox rentetan dari kerjasama antara Ariesham dan Xox sewaktu Salamfone dipedajal dek Meksis suatu ketika dulu.

Pelajari dulu sejarah Salamfone dan bagaimana Ariesham bangkit semula membina Onexox setelah dipedajal oleh Meksis dan kenapa Onexox memilih utk bernaung di bawah Xox. Panjang ceritanya. Jadi kalau tak tau, jangan buat FITNAH kata 'cina terpaksa buat anak syarikat yg bertopengkan melayu utk jual product dkt melayu...' Diulangi sekali lagi, XOX TIDAK MEMBUKA ONEXOX, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham. Onexox hanya menggunakan platform sedia-ada Xox tapi itu bukan bererti Onexox adalah Xox atau Xox adalah Onexox. Malah pelan dan sistem yg digunakan antara Onexox dan Xox pun BERBEZA.

Seperkara lagi, Onexox BUKAN menjual program. Onexox adalah penyedia perkhidmatan Telco dan bukan program seperti TE. Onexox TIDAK bergantung hidup dgn menjual program, itu bukan cara kami. Kami di Onexox menjual SIMKAD yg berharga RM10, bukan jual PROGRAM. User-get-user tu adalah secubit motivasi yg kami berikan kpd pelanggan dan sebarang insentif yg mereka dapat adalah atas usaha mereka sendiri. Setiap insentif diperolehi sama rata oleh upline dan pengguna. Kau buat, kau dapat. Takde istilah insentif tu kami berikan hanya kpd upline semata-mata utk membuat upline kaya. FITNAH.

So kalau tak tau pasal Onexox secara menyeluruh, sila kaji dulu dengan teliti. Jangan sembarangan menaip tanpa fakta yg betul. Anda boleh disaman sekiranya menulis sesuatu yg tidak benar mengenai Onexox. Paling berat, FITNAH yg anda lemparkan takkan terpikul oleh bahu anda di akhirat kelak.
 
Last edited:
Sponsored Post

GnoLa ®

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,875
Reaction score
22
Points
115
cerdik buah pel*or depe panggei....




Salah pemahaman tu. Malah boleh jadi FITNAH. Kalau tak tau sejarah Onexox, jangan main serkap jarang. Xox BUKAN pemilik Onexox. Onexox milik Ariesham, Melayu Bumi. Bukan Xox yg buka Onexox, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham, dan ia cuma bernaung di bawah Xox rentetan dari kerjasama antara Ariesham dan Xox sewaktu Salamfone dipedajal dek Meksis suatu ketika dulu.

Pelajari dulu sejarah Salamfone dan bagaimana Ariesham bangkit semula membina Onexox setelah dipedajal oleh Meksis dan kenapa Onexox memilih utk bernaung di bawah Xox. Panjang ceritanya. Jadi kalau tak tau, jangan buat FITNAH kata 'cina terpaksa buat anak syarikat yg bertopengkan melayu utk jual product dkt melayu...' Diulangi sekali lagi, XOX TIDAK MEMBUKA ONEXOX, tapi Onexox dibuka sendiri oleh Ariesham. Onexox hanya menggunakan platform sedia-ada Xox tapi itu bukan bererti Onexox adalah Xox atau Xox adalah Onexox. Malah pelan dan sistem yg digunakan antara Onexox dan Xox pun BERBEZA.

Seperkara lagi, Onexox BUKAN menjual program. Onexox adalah penyedia perkhidmatan Telco dan bukan program seperti TE. Onexox TIDAK bergantung hidup dgn menjual program, itu bukan cara kami. Kami di Onexox menjual SIMKAD yg berharga RM10, bukan jual PROGRAM. User-get-user tu adalah secubit motivasi yg kami berikan kpd pelanggan dan sebarang insentif yg mereka dapat adalah atas usaha mereka sendiri. Setiap insentif diperolehi sama rata oleh upline dan pengguna. Kau buat, kau dapat. Takde istilah insentif tu kami berikan hanya kpd upline semata-mata utk membuat upline kaya. FITNAH.

So kalau tak tau pasal Onexox secara menyeluruh, sila kaji dulu dengan teliti. Jangan sembarangan menaip tanpa fakta yg betul. Anda boleh disaman sekiranya menulis sesuatu yg tidak benar mengenai Onexox. Paling berat, FITNAH yg anda lemparkan takkan terpikul oleh bahu anda di akhirat kelak.
 

GnoLa ®

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,875
Reaction score
22
Points
115
Benda basic mudah..kalo onexox betul2 berdikari,knape masih duduk bawah xox berhad???? Knape x berdiri sendiri???
simpan2 sikit bijak tu utk jangkamasapanjang....
Bnyk lg nk pakai tu der....

 
Last edited:

Firuz Ismail

Freshie
Joined
Jan 14, 2015
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
klu ade bukan melayu wat bisnes pun tapi lebih islam dr org islam...itu kire baik...tp klu milik melayu dan produk ciri2 islam...lebih baik..
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,951
Reaction score
124
Points
123
tipikal melayu...bgaduh isu remeh....:))
 

Tuan Apekehell

Junior Member
Joined
Sep 28, 2012
Messages
52
Reaction score
0
Points
6
Ni budak ni otak dia kurang protein utk berfikir secara waras sesuai dgn pengetahuan dia yg kononnya pandai dalam bidang pas tu nak jadi champion kat CG for what reason ?

Alo Layu ... ko apekehell sel sel otak ko tu tak boleh nak membesar sebab banyak sgt telan produk MLM ke hape ...

Apasal teruk sangat perkembangan otak ko ni ...

Tak Tau Tanya ... dah dapat jawapan tapi ko still tak nak percaya pas tu ko keluarkan ideologi sampah sarap ko tu yg dan bersawang dalam otak ko yg kecik tu ke ....
 

zalnet

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,155
Reaction score
286
Points
81
kalau camtu tunggu la sampai kiamat pun xkan ada melayu bumi islam..sbb ni semua kerja kapitalis..
Aik sentap ke bro? Insha Allah akan ada...mana tau..

Kapitalis satu hal la...lg satu sikap org melayu sendiri kot...Ni dah nmpak nk ada yg bumi punya seperti altel dan onexox sokong la...dan tapi company bumi sendiri hendaklah bg yg terbaik kpd pengguna...x yah kira nk untung sgt...camtu la depa berniaga...
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register