BTC USD 57,203.0 Gold USD 1,779.06
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Senarai post pertama dan page Tentang Saya blogger CG

XploR

Junior Member
Messages
93
Joined
May 11, 2008
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
Kawan-kawan CG,

Saya suka membaca page Tentang Saya/About me/Siapa saya/Kenali saya (banyak la pulak) di blog.
Ada yang gaya profesional, sempoi, ringkas tp padat, panjang lebar tp melalut, ada yang tulis biodata, ada yang bijak guna untuk promote produk/servis/bisnes.
ada yang tulis ala-ala resume (biar senang dapat keje hehe). :D
Macam2 style, stylo pun ada.

Begitu juga dengan post pertama. Saya suka membaca cara blogger mengalukan kedatangan pembaca/pengomen.

Dari page Tentang saya & 1st post ini juga sedikit sebanyak kita dapat kenal siapa pemilik blog,
tujuan blog diwujudkan dan niche blog tersebut.

Jadi bolehkah kawan2 senaraikan dengan memberi link penuh terus ke:
1-Tentang Saya (url ke page tentang saya)
2-Post pertama (url post pertama)


Hah! inilah peluang anda mempromosi blog di thread yang sah :)paid.
jgn malu.tak kesah blog anda tulis pasal apa.

p/s: Link/url penuh ye, mudah, klik terus baca ;)
 
Sponsored Post

baloot

Fun Poster
Messages
149
Joined
Nov 29, 2007
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
kalau blog aku, ni ttg aku so ramai yg ternganga bile baca..dasat tak penulisan aku :))

http://catzer.com/about/

dan ini merupakan post pertama untuk blog melayu aku:

http://catzer.com/2006/11/14/selamat-datang-ke-selamba/

saudari punya about me mmg ayat ber'seni-seni'... mmg saya pun tak dapat nk tiru hasil penulisan.

mmg penulisan yg sgt bagus...

nk komen sket, kalau bole pelbagaikan penggunaan typography, buat la ayat yg ada list2, bold, italic n lain2.

itu lebih menarik minat pembaca nk baca klau pjg berjela-jela... :D

just my 2cents ye catzer... nk pakai bole, taknak pun takpe.. suka hati la kan, itu kan blog catzer... :)
 

surfaddict

Fun Poster
Messages
641
Joined
Jul 15, 2007
Messages
641
Reaction score
5
Points
15
Sebenarnya begitulah rupanya nak buat..tp ada problem ngan post editor utk blog ni..kegatalan tangan skit..so buat masa ni..begitulah seadanya..takde org lain ke nak share ABOUT ME..rugi beb..promosikan blog korang free ni..kekek
 

XploR

Junior Member
Messages
93
Joined
May 11, 2008
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
kih3 lame dah aku tak jenguk forum ni.
Ade gak org balas thread aku yang ntah ape2 ni haha
Aku pun segan nak promote page about me aku. tapi kalu minat bleh la klik kay siggy aku tuh :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register